IMOBILIARE .NET                                    
Cautare avansata
Ansambluri rezidentiale
Stiri
Statistici
Notariate
Taxe notariale

Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa


Contact: 021.314.74.49, 0723.191.170, 0769.220.661


Adresa:
Calea Calarasilor nr. 51, et. 1, ap. 10, interfon 10C

Program:
Luni - Joi: 09:00 - 16:30, Vineri: 09: 14:30


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - CALARASILOR
Sector 3 - COPOSU

0 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
Oprescu Dana a intrebat:
Buna ziua Am semnat un antecontract pentru un aparament in cosntructie si din greseala anexa care descrie apartamentul nu contine un detaliu important (e vorba de o optiune care nu a fost corect insemnata). Ce trebuie facut pentru a modifica Anexa si a ma asigura ca este in regula? Multumesc.


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Adresaţi-vă biroului care v-a autentificat antecontractul


Alexandroiu Mihaela Irina a intrebat:
Buna ziua, Vand un apartament in sos Nordului pentru pretul de 290000 Euro. Care este impozitul pe tranzactie pe care trebui sa il platesc ca vanzator?


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună seara, ca şi vânzător aveţi de plată 3% din ce depăşeşte 450000 RON. O seră bună!


Dorian a intrebat:
buna ziua. doresct sa achizitionez un apartament care este in curs de ridicare cu termen de finalizare in iunie 2018, pret 83000 euro. Urmeaza sa fac antecontractul in curs de 30 de zile si as vrea sa optez pentru avansul de 5% ulterior daca vor fi probleme la prima casa sa trec la credit imobiliar cu 15% avans. In acest caz imi puteti spune cum se percep taxele notarile? Se face un nou antecontract cu avans de 15% si se plateste diferenta la notar? Sau un act aditional pentru inca 10% avans din suma? Multumesc


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Taxele se calculează la valoarea avansului și sunt 1% +TVA, dar nu mai putin de 150 Ron . pentru avansul de 5% din 83000 Euro taxa pt antecontract ar fi de aproximativ 230 RON.


Patrascu Livia a intrebat:
De cind intra in vigoare eliminarea impozitului care se platea la transferul de proprietate de catre vinzator? HotarareA de guvern a fost adoptata pe data de 6.01.2017. Multumesc


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, La data de 1.02.2017. O zi bună!


Virgil a intrebat:
Buna ziua, Imi puteti spune va rog cum se calculteaza taxele notariale pentru achizitionarea unui apartament in valoare de aproximativ 90.000 euro, in conditiile in care eu fac credit doar pentru ~ 35.000 euro ? se calculreaza la valoarea totala a apartamentului sau doar la valoarea creditului ( de 35.000 de euro ) fiindca nu imi este clar acest aspect...


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Taxele la contractul de vânzare se calculează la preţul apartamentului acela de 90000Euro, iar contractul de ipotecă (în cazul în care faceţi credit ipotecar) se calculează la valoarea creditului acela de 35.000Euro. O zi bună!


ion gherghe a intrebat:
buna ziua,doresc sa achizitionez un apartament ce a fost cumparat prin programul prima casa,apartamentul a fost cu 3 camere ulterior a fost modificat in 2 camere,intrebarea mea este,pot cumpara apartamentul avand in vedere ca actele sunt facute pe 3 camere.


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Dacă există autorizaţie de demolare/recompartimentare, procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, cadastru şi intabulare pe modificări se poate face vânzarea. O zi bună!


Cristina Romanescu a intrebat:
Buna ziua, Sunt indreptatita sa achizitionez un imobil cu TVA 5%. Pot sa-l donez dupa achizitie fiicei mele care a achizitionat in nume propriu in 2014 un alt imobil cu 5% TVA? Daca da, ce valoare a TVA se va aplica donatiei? Multumesc!


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, TVA este o taxă ce se adaugă la preţ, se plăteşte numai în cazul în care se face o vânzare, iar vânzătorul este înregistrat ca plătitor de TVa. La donaţie, pentru că nu avem preţ, nu avem nici TVA. O zi bună!


MARCIUC DOREL a intrebat:
Buna ziua, doresc sa cumpar un imobil cu suma de 15000 de euro, dar acesta a fost evaluat de notar in baza dupa certificatului fiscal de la primarie si extrasul CF, la suma de 21800 EURO astfel eu, cumparatorul platesc taxe pe suma de 21800 euro iar vanzatorul plateste impozitul pe suma reala platita de 15000 euro, nu mi se pare corect ar trebui sa platesc si eu taxele notariale la suma reala de plata . Va multumesc anticipat pentru raspunsul dmv.


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Taxele se calculează conform codului de procedura fiscală, legii cadastrului şi legii notariale şi modalitatea de calcul pe care v-a făcut-o notarul este corectă, indiferent dacă vi se pare dvs. corect sau nu. O zi bună!


comanescu viorel a intrebat:
Care sunt taxele notariale urmare a alipirii a doua terenuri achizitionate in anul 2000 si care urmeaza a fi intabulate la OCPI. Fac mentiunea ca aceste terenuri sunt inscrise separat in caretea funciara. Va multumesc.


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, taxele pentru actul autentic de alipire sunt: Onorariu 450 ron şi 90 ron tVA Taxa ANCPI 60 ron şi 80 ron extrase carte funciara. O zi bună!


Nadia Plesa a intrebat:
Buna ziua ,vreau sa-mi vind casa cumparata cu legea 112 .in actul de vinzare cumparare de la icral sunt doar eu trecuta ptr ca doar eu eram trecuta in acte ca chirias ptr ca am preluat contractul de la icral cind a decedat mama mea .Desi eram casatorita sotul meu nu a fost trecut decit ca girant .Intre timp sotul m-a parasit ,e pe undeva pe la tara .Toate chitantele sunt pe numele meu .Intrbarea mea este daca pot vinde casa fara ca el sa fie prezent. Multumesc


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Nu, Fiind cumpărat în timpul căsătoriei este bun comun. Vânzarea se face numai cu acordul semnătura lui, chiar dacă atunci când aţi cumpărat nu a fost prezent.


Marian a intrebat:
Buna ziua Suntem 3 frati, avem un teren comun cu totii, la fiecare ne revine cate 1/3 din acel teren. Dorim sa-l vindem unei rude cu suma de 20000 ron. Cum se calculeaza taxele in acest caz, pentru fiecare in parte sau pentru tot terenul? T.V.A ul se calculeaza din suma ramasa din suma ramasa dupa plata impozitului sau din suma ramasa dupa plata onorariului notarului?


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, între persoane fizice nu de datorează TVa. Impozitul se calculează pentru fiecare vânzator în parte, deci fiecare va datora un impozit de 134 ron dacă deţineţi terenul de mai mult de 3 ani sau 200 ron fiecare dacă deţineţi terenul de mai puţin de 3 ani. Impozitul se calculează la preţ conform art. 111 din codul fiscal. o zi bună!


Emilia a intrebat:
Buna ziua. se vinde o casa +teren aferent. Taxele notariale pt un antecontract cine o plateste? Si cat la % din avans? Daca in antecontract trec pretul de intelegere (vanzare) a imobilului, ulterior in contractul de vanzare este vreo problema daca trecem pretul de pe grila notariala?


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Taxele notariale se plătesc de cumpărător şi la antecontract sunt 1% din avans dar nu mai puţin de 150lei + TVA. Da puteţi avea ptobleme pentru că încălcaţi nişte legi privind evazunea fiscală.


Corin Micu a intrebat:
Am cumparat o gradina de 700mp(cu pretul de 300 dolari) in localitatea Deusu , com Chinteni ,in anul 2005 intabulata prin sentita judecatoreasca in anul 2006 in anul 2011 am avut surpriza sa fiu chemat in instanta deoarece identificarea terenului, de catre expert ,a fost facuta gresit pe o alta strada in decembrie 2014 am primit o sentinta care anula aceasta intabulare in decembrie 2015 experta cu ajutorul unui expert cadastral a reusit sa inabuleze terenul pe numele vanzatorului, cum ma sfatuiti sa procedez?(experta spune ca reuseste sa o inabuleze pe baza celor 2 sentinte dar eu nu mai am incredere in ea) Multumesc


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Speţa dvs. este strict o problemă de carte funciară care nu se poate rezolva la notaariat. O zi bună!


Popa Maria a intrebat:
Daca inainte de casatorie am detinut o garsoniera iar dupa un an si jumatate de la casatorie am facut un schimb cu un apartament cu doua camere(fara a da nici o diferenta de bani la schimb)iar apartamentul este trecut doar pe numele meu(la indicatia notarului)acesta este bun propriu in caz de un eventual partaj?


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, dacă apartamentul a înlocuit un bun propriu atunci şi acesta este bun propriu, conform dispoziţiilor art. 340 alin 1 litera g din Codul Civil. O zi bună!


Frandes Aurel a intrebat:
Buna ziua. Vreau sa vand un apartament dintr-o casa.Am deja cumparator la pretul de 540000RON. Va intreb cat trebuie si ce trebuie sa platesc ca vanzator? Mentionez ca apartamentul l-am cumparat in rate in 2004 si am achitat integral la data de 2006 noiembrie 12 , am avut interdictie de vanzare timp de 10 ani fiindca l-am cumparat pe baza legii 112/1995. Va multumesc anticipat.


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Interdicţia de vânzare a fost abrogată odată cu intrarea în vigoare a Codului civil în 2011, deci puteţi vinde oricând. impozitul pe transferul dreptului de proprietate în caz că sunteţi un proprietar este de 7400 ron, iar dacă sunteţi soţi 9400 ron şi este calculat la preţul de 540000ron. O zi bună!


BARASCU SIMONA a intrebat:
Cum se calculeaza valoarea unui teren situat in sat Ciofliceni comuna Snagov In conditiile in care satul Ciofliceni nu este cuprins in grila notarilor publici?


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Se calculează pe grila de la com. Snagov din care face parte.


Nica Serban a intrebat:
Sotia detine 50% din imobil (dupa moartea tatalui ei -mama, sora si fratele au renuntat la succesiune in favoarea ei ) si cealalta jumatate mama ei. Am dorii sa facem contract de vanzare cumparare . LA ce valoare se calculeaza taxele in aceasta situatie. Mentionez faptul ca apartamentul este cu 3 camere in zona IRA BErceni si este evaluat la 50-55 de mii de euro. Se calculeaza la valoarea totala sau doar la 50% din valoare? Va multumesc


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Intre cine si cine ar trebui să se incheie actul? Intre dvs. si mama sau cu un tert?


Carmen a intrebat:
Buna ziua. Am facut antecontract pentru cumpararea unui apartament. 26000 euro. Am platit tot. Urmeaza ca sa facem contractul de vanzare-cumparare. Intrebarea este eu platesc intabularea sau vanzatorul (acesta fiind dezvoltator) ? Si ce mai am de platit? Va multumesc.


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, La vânzare cumpărătorul achita onorariul notarului pentru actul de vânzare şi taxa ANCPI. O zi bună!


Topoloiu Adrian a intrebat:
Buna ziua. Doresc sa stiu care sunt taxele de platit catre notariat si impozitul catre stat la vanzarea unui apartament(detinut mai mult de 3 ani) in valoare de 49000 euro, si apoi doresc sa cumpar o casa noua in valoare de 85000 euro cu un credit ipotecar de 25000 euro. Cu stima Topoloiu Adrian


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Pentru a vă putea calcula taxele vă asteptăm la birou cu actele de proprietate. O zi bună!


Sorin N. a intrebat:
Buna ziua , doresc sa achizitionez un apartament in valoare de 52500 euro prin programul prima casa , as dori sa stiu cat sunt taxele notariale la antecontract si la contractul de vanzare-cumparare care trebuie sa le achit ? Multumesc .


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Onorariul la antecontract este 150 ron și 36 ron tva. La vânzare dvs trebuie să achitați taxa ANCPi care este de 351 ron și onorariul ( redus cu 30%) de 1800 ron și 432 ron tva. O zi bună!


sisea mihai a intrebat:
Doresc sa vand apartamentul unor rude pentru ai muta. As dori sa stiu daca apartamentul care se vinde pentru prima data este scutit de unele taxe(impozitul pentru vanzator).


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Pentru orice imobil, proprietatea unei persoane fizice, care se înstrăinează se plăteşte imozit pe transferul dreptului de proprietate care este prevăzut de art. 77 indice 1 din Codul Fiscal. O zi bună!


DRAGOMIR VIRGIL a intrebat:
Daca un vanzator urmeaza sa semneze o tranzactie imobiliara de aprox. 2.000.000 eur exista prescriptii legale privind capacitatea mentala, psihica ?


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Buna ziua, Indiferent de valoarea tranzacţiei, vanzatorul trebuie să aibă capacitatea de exercitiu de a vinde, adică să aibă reprezentarea actului pe care il intocmeşte şi voinţa de a intocmi respectivul act. O zi bună!


DRAGOMIR VIRGIL a intrebat:
Un imobil a fost restituit in natura prin dispozitia PMB nr.... din data de 05.04.2007 si Procesului Verbal de Predare Primire nr......din 18.10.2008 emis de Primaria Sect. 1. Care este data do-bandirii imobilului in vederea calculului impozitului pe venit pe tranzactii imobiliare ulterioare ?


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Actul dvs de proprietate este dispoziţia primăriei, procesul-verbal de punere în posesie este data punerii in posesie, deci se calculează din 05.04.2007. O zi bună!


DRAGOMIR.VIRGIL a intrebat:
O societate comerciala vinde proprietatea nuda a unui imobil la un anumit pret + TVA. Acest pret este inferior grilei notariale imobiliare. In aceste cazuri impozitele, taxele si onorariul se aplica la 80% din valoarea grilei. Ce se intimpla cu TVA-ul ? La ce se aplica?


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Tva-ul se aplică intotdeauna la preţ. O zi bună!


cristian g a intrebat:
Va rog sa-mi spuneti daca se poate face un act prin care un frate ii poate cumpara dreptul de mostenire al altui frate anterior dezbaterii mostenirii. Multumesc anticipat!


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Da, sigur că se poate vânzarea sau donația unei moșteniri. O zi bună!


nicoleta a intrebat:
Buna ziua. O declaratie de mostenire data la primaria de care apartinea in anul 1968 de fratii tatalui meu in favoarea tatalui meu este acum valabila? multumesc


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Dacă este o declarație autentică ea este în continuare valabilă. O zi bună!


Vio a intrebat:
Pentru partaj este obligatoriu cadastrul? Multumesc


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
da


Mihai Cerchez a intrebat:
La o tranzactie imobiliara cu un teren, daca sunt doi vanzatori se dubleza impozitul?? Anul trecut pe o tranzactie similara (15.000 Eur) am platit 1355 lei impozit, anul acesta pentru un teren vandut cu 13.000 Eur ni s-a facut o evaluare la 2312 lei. Nu intelegem acesta diferenta, ni se pare f. mare.


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Impozitul nu se dublează la doi vânzători, însă prin formula de aclcul este mai mare decât pentru unul singur. De asemenea se ia in calcul valoarea de grilă a terenului și momentul de când dețineți terenul în funcție de care se aplică formula de aclcul pevăzută de art. 77 indice 1 din Codul fiscal. o zi bună!


maria a intrebat:
Va rog frumos sa-mi spuneti daca persoanele cu handicap beneficiaza de taxe notariale preferentiale. Va multumesc!


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Din nefericire, pentru această categorie de persoane nu există facilități.


Dinu Stelian a intrebat:
Buna ziua! Detin o mostenire in urma unui act de succesiune cu tatal si fratele meu si as dori sa stiu daca se poate face un act din care sa se specifice exact care este partea mea (doresc o parte din curte pentru a face ceva separat de restul casei) si daca pot trece si o alta persoana cu drepturi egale pe partea mea. Va multumesc!


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Puteţi face o dezmembrare cu partaj pt a vă delimita proprietatea. Pentru a trece o terţă persoană pe partea dvs de proprietate puteţi să-i donaţi sau vindeţi o cotă. O zi bună!


ioana a intrebat:
Buna ziua, Doresc sa vand unui dezvoltator un teren pentru care voi primi la vanzare parte din pret iar in contul restului de pret doresc ca dezvoltatorul sa imi dea 3 apartamente. Ce contract ma sfatuiti sa fac, dezvoltatorul doreste sa faca initia doar vanzarea pe teren, pentru apartamente ce act as putea face ? Multumesc.


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Puteţi încheia mai multe acte, dar cel mai simplu ar fi, pe lângă vânzare, să încheiaţi şi o promisiune de vânzare pe bun viitor în care dezvoltatorul să se oblige să vă vândă atunci când este gata blocul şi în care să se consemneze că aţi achitat tot preţul apartamentelor. O zi bună!


FILIP DANIELA a intrebat:
Buna ziua!POT DA O DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE CA MI-AM PIERDUT FOAIA MATRICOLA??


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Da, puteți face o astfel de declarație. la noi costă 40 ron și 9,6 ron tva


Iulian popa a intrebat:
Buna dimineata, In cazul in care doresc sa vind un apartament pe care l-am obtinut in 2 etape taxele ce le datorez catre stat vor tine cont de acest fapt. mentionez ca prima etapa este mai mare de 3ani. Cu multumiri anticipate pentru raspuns


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, desigur, la stabilirea impozitului datorat pe transferul dreptului de proprietate se va ţine seama de momentul în care aţi dobândit proprietatea şi se va taxa corespunzător. O zi bună!


Gina a intrebat:
Buna ziua, Detin o casa batraneasca cu teren, in suprafata de aproape 900mp, intr-un sat. Doresc sa-l vand unei rude apropiate la valoarea cea mai mica posibila si as dori sa stiu la ce suma ma ajung toate taxele? Multumesc anticipat!


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună Ziua, Pentru a vă putea calcula taxele, avem nevoie de actele de proprietate, doar că-mi spuneţi că este "într-un sat" nu mă ajută cu nimic. O zi bună!


gabriela a intrebat:
buna, daca cumpar un teren intravilan (1.4ha)de la mama, pot declara ca il vinde cu 2000euro? ca sa platim mai putine taxe? sau nu se poate? am gasit aceasta lege pe net. Impozitul pe tranzactii imobiliare, asa cum mai este denumit impozitul pe veniturile obtinute din transferul dreptului de proprietate imobiliara isi are temeiul in dispozitiile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si ale Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal Art. 771. – (1) La transferul dreptului de propriet


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Da, se poate. Codul Fiscal prevede ca între rude până la gradul II se impozitează vânzarea la prețul declarat de părți. Celelalte taxe însă se calculează la valoarea de grilă, adică taxa ANCPI și onorariul notarului public. Dar, fiind vorba de un contract între mama și fiică, de ce nu faceți un contract de donație?


Finica Constantin a intrebat:
Cum se procedeaza pentru acceptarea unei mosteniri,dupa decesul tatalui...impreuna cu mama si un frate...mama are certificat de handicap grav,definitiv,eu fiind tutorelei ei legal. Ce costuri implica ? Cu multumiri


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Toţi moştenitorii pot accepta moştenirea în baza unei declaraţii de acceptare a succesiunii, sau în baza cererii de deschidere a procedurii succesorale. Dacă mama dvs. este pusă sub interdicţie şi dvs. sunteţi ocrotitorul ei legal, atunci puteţi face dvs. declaraţia de acceptare a succesiunii. Costul pt. declaraţie este de 40 ron şi 9,6 ron tva şi 6,2 ron înregistrarea declaraţiei la INFONOT.
 
imobiliare.net © 2004 - 2019  |  Contact | Adauga proiectul tau |