IMOBILIARE .NET                                    
Cautare avansata
Ansambluri rezidentiale
Stiri
Statistici
Notariate
Taxe notariale

Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina


Contact: 031.425.63.24, 031.425.63.25


Adresa:
Sos. Oltenitei, nr. 32H, et. 1.

Program:
Luni - Vineri: 09:00 - 17:00


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - POPESTI-LEORDENI
Popesti Leordeni

0 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
Dumitru Lavinia a intrebat:
Buna ziua, anul acesta am cumparat un apartament prin programul "prima casa" impreuna cu iubitul meu. Contractul de vanzare cumparare este pe numele amandurora acesta a fost facut in martie 2016. Ce posibilitati am sa pot ramane unicul proprietar? In urma despartirii el renunta de buna voie la apartament. Care sunt pasii de urmat si ce taxe trebuiesc achitate si ce valoare au aceste taxe? Apartamentul este localizat in Popesti Leordeni, iar valoarea lui este de 51.000 euro. Va multumesc anticipat


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
contract de vanzare cumparare pentru cota lui de 1/2 sau contract de partaj. Trebuie intai sa aveti acordul bancii, ulterior va putea ajuta cu restul informatiilor. Valoarea se calculeaza in functie de mai multe criterii.


comanescu viorel a intrebat:
Care sunt taxele notariale urmare a alipirii a doua terenuri achizitionate in anul 2000 si care urmeaza a fi intabulate la OCPI. Fac mentiunea ca aceste terenuri sunt inscrise separat in caretea funciara. Va multumesc.


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
700 lei


Doina Stoenescu a intrebat:
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la vanzarea unei case de la tara este necesar certificatul de performanta energetic va multumesc


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
Da pentru orice imobil


Daniela Radulescu a intrebat:
Buna ziua, am si eu un contract de promisiune bilaterala de vanzare cumparare. Intrebarea mea este, vanzarea apartamentului s-a facut prin mandatar cu procura la un alt notariat. In procura este mentionat ca fondurile din vanzarea apartamentului sa fie virate in contul meu. Dar nimeni nu mi-a cerut informatia referitor la numarul de cont si banca. Aceasta informatie se va cere la intocmirea actului de vanzare cumparare? Nu as vrea sa se vireze banii in contul mandatarului pentru care am procura. Multumesc anticipat.


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
daca ati scris in procura de vanzare ca banii sa fie virati in contul mandatarului atunci la data vanzarii dumnealui isi va prezenta contul. Daca in procura scrie ca banii sa fie virati in contul dvs, va trebui sa i dati nr de cont


Nadia Plesa a intrebat:
Buna ziua ,vreau sa-mi vind casa cumparata cu legea 112 .in actul de vinzare cumparare de la icral sunt doar eu trecuta ptr ca doar eu eram trecuta in acte ca chirias ptr ca am preluat contractul de la icral cind a decedat mama mea .Desi eram casatorita sotul meu nu a fost trecut decit ca girant .Intre timp sotul m-a parasit ,e pe undeva pe la tara .Toate chitantele sunt pe numele meu .Intrbarea mea este daca pot vinde casa fara ca el sa fie prezent. Multumesc


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
si nu este mentionata starea dvs civila in act, casatorita? nu puteti vinde fara cadastru si intabulare, iar daca la momentul cumpararii de la icral erati casatorită sotul dobandeste 1/2 , deci trebuie si el sa vanda


Bucsa Vera a intrebat:
Vreau sa cumpar o garsoniera pt. fiica mea care este plecata in California. Ea nu mai are acte de identitate romanesti valabile(i-au expirat CI si pasaportul; are ID american si urmeaza in 2-3 saptamani sa primeasca si pasaport american).Proprietara elibereaza locuinta in luna septembrie 2016. Fiica mea vine in luna august in tara, sa-si actualizeze actele romanesti expirate. Intrebare: Am conditii legale sa inchei un Precontract pe numele meu si sa dau un avans, iar Contractul de vanzare -cumparare sa-l încheiem in luna septembrie pe numele fiicei mele ?(atunci vanzatoarea va elibera garsoniera si vom achita diferenta.) Avansul solicitat fiind destul de mare , ce masuri de siguranta se impun? Multumesc pt. un raspuns


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
puteti semna antec pe numele dvs iar in ziua vanzarii se face o rezolutiune a antecontractului incheiat cu dvs si contractul de vc va fi pe numele fatei. Intre timp dupa ce si rezolva cu ci si pasaportul si pleaca din atara va poate face o procura prin care sa va imputerniceasca sa cumparati imobile pe teritoriul Romaniei.


zamfir irina a intrebat:
in anul 2005 am cumparat un apartament cu credit ipotecar ,creditul l-am achitat si am devenit proprietara. Acum doresc sa cumpar un alt apartament dar tot cu credit ipotecar . Pentru al doilea imobil ipotecat care sunt taxele notariale ?


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
Taxele notariale se calculeaza la valoarea ipotecii.


Alina a intrebat:
Buna ziua, In 2006 dupa decesul tatalui am facut succesiunea,mostenitori sunt doar eu, fiu, si mama, am renuntat la mostenire in favoarea mamei mele la notar.Mostenirea se compunea din 2 apartamente, insa pe certificatul de mostenitor apare succesiunea facuta doar pe un apartament, cu toate ca atunci notarul ne-a precizat ca mostenirea se poate face doar pe toata masa sucesorala. Acum dupa 10 ani am scos un extras de carte funciara pe un apartament ( al doilea s-a vandut) si apare proprietar mama si tata. Acelasi notar imi spune acum ca succesiunea s-a facut doar pe un apartament. Cum este corect, ce sa mai cred? Va rog sa ma lamuriti dvs. Multumesc.


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
Buna ziua. Mostenirea se poate face pe toate bunurile avute de defunct sau doar o parte. Poate nu aveati suficienti bani ca sa faceti mostenirea pentru toate bunurile. nu a fost gresit ca ati facut doar pentru un singur imobil. in momentul de fata va trebui sa faceti un certificat de mostenitor suplimentar in care sa intre restul bunurilor avute de tatal dvs, respectiv acel apartament sau daca stiti ca mai are alte bunuri pe numele lui (cont bancar, loc de veci, autoturism, actiuni sau alte bunuri imobile). Problema de care va veti lovi este ca va fi nevoie sa achitati un impozit catre stat, deoarece daca nu s-a facut succesiunea in termen de 2 ani de la data decesului pentru toate bunurile, se achita acel impozit. este normal sa mai apara in cartea funciara daca apartamentul nu a fost dezbatut la succesiune.


Ioan Moldovan a intrebat:
Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu care este temeiul legal care prevede ca taxele notariale se platesc atat de cumparator cat si de catre vanzator in cazul unei tranzactii de vanzare-cumparare a unui imobil.Multumesc!


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
Vanzatorul achita doar extrasele de carte funciara si impozitul datorat catre stat. Doar cumparatorul achita taxele notariale (onorariul) si inscrierea la CF a dreptului sau de proprietate.


DOCHITA DUMITRU a intrebat:
Care este primul pas de facut pentru obtinerea Certificatului de mostenitor, in cazul in care proprietatea nu are facut cadastrul? Daca sunt unic mostenitor imobilul si terenul sunt trecute la Primarie pe numele meu, mai este necesar Certificat de mostenitor pentru a instraina celor de mai sus? In cazul in care trebuie facut cadastrul, pe ce nume se face, al defunctului sau al mostenitorului? Astept raspuns. Va multumesc!


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
Buna ziua. Nu este necesar cadastrul si intabularea la eliberarea certificatului de mostenitor, dar daca doriti sa vindeti este obligatoriu. Sunteti unic mostenitor prin act doveditor (certificat de mostenitor). Daca persoana care a decedat v-a trecut bunurile in timpul vietii prin contract de vanzare-cumparare, donatie, testament, atunci bunurile sunt pe numele dvs. În caz contrar, daca bunurile sunt inca pe numele defunctului trebuie sa dezbateti succesiunea (indiferent daca defunctul nu avea intreg bunul ci doar o cota )


Popescu Corina a intrebat:
Buna ziua, As dori sa stiu cat sunt taxele notariale pentru radierea ipotecii constituite in favoarea dezvoltatorului (vanzatorului), daca datoria este de 1000 de euro (restul de plata). Stiu ca la ANCPI taxa este de 60 RON. Multumesc!


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
Buna ziua. Onorariul notarial este de 120 lei (100 cu tva). Extrasul de informare este 20 lei iar radierea este 60 lei. Acum depinde si de nr. cartilor funciare cate aveti( ap/casa/drum de servitute, teren aferent ap)


Elisabeta a intrebat:
Buna ziua. Am mostenit de la parintii mei, in anul 2003, un teren si acum doresc sa-l vand. Fiind terenul mostenit eu trebuie sa platesc impozit catre stat? In baza carei legi trebuie platit sau nu acest impozit. Mentionez ca succesiune s-a facut in termen de un an. Va multumesc anticipat!


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
Buna ziua, la vanzarea terenului va trebui sa achitati un impozit de 2% din valoarea vanzarii (pret declarat sau pretul grilei notariale). Facand succesiunea in termenul legal de 2 ani nu ati platit impozit dar acum va trebui sa platiti la vanzare.


Andrei a intrebat:
Buna ziua. As dori sa achizitionez un imobil(teren+casa). Notarul mi-a zis ca pretul la care este evaluat este superior pretului care il platesc. Voi plati taxele la valoarea stabilita de uniunea nationala a notarilor sau pretul la care ne-am inteles noi?


Biroul Individual Notarial Ene Diana - Cosmina:
Daca pretul pe care il platiti este mai mic decat grila de expertiza notariala ,Taxele notariale se vor plati la pretul de grila.
 
imobiliare.net © 2004 - 2019  |  Contact | Adauga proiectul tau |