IMOBILIARE .NET                                    
Cautare avansata
Ansambluri rezidentiale
Stiri
Statistici
Notariate
Taxe notariale

Notar Public Andrei - Claudiu Manolache


Contact: 031.409.47.90, 0757.099.909


Adresa:
Bd. Iuliu Maniu, nr. 17, bl. 21P, sc. 2, parter, ap. 42, interfon 42.

Program:
Luni - Joi: 09:00 - 17:00, Vineri: 09:00 - 15:00


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - MILITARI
Sector 6 - POLITEHNICA

0 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
George a intrebat:
Buna ziua, Se mai percepe vreun impozit pentru un imobil vandut in termen de 3ani de la cumpararea acestuia - aici vorbind de un apartament cu valoare sub 450 000lei Multumesc


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache:
Buna ziua! Daca pretul este sub 450.000 lei, nu se mai plateste impozit, indiferent de data dobandirii.


doina a intrebat:
Am facut rezervarea unui apartament nou care este constructie si care in 2 luni s-ar finaliza constructia. Urmeaza sa fac antecontractul si m-ar interesa ce acte ar trebui sa contina dosarul vanzatorului ? pentru siguranta mea. Vanzatorul imi impune sa fac tranzactia la notarul propus de el, ca altfel el renunta si nu mai vinde apartamentul. Ce spuneti de aceasta situatie. Ce pot face ? Multumesc frumos.


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache:
Buna ziua! Este de inteles ca va solicita sa apelati la notarul cu care lucreaza in mod curent intrucat toate actele de proprietate, inclusiv dezmembrari si alipiri se gasesc la acel notar si i-ar fi foarte dificil sa le adune din nou pe toate si sa mearga la un alt notar doar pentru o tranzactie. De altfel, notarul respectiv cunoaste foarte bine situatia juridica a imobilului. Pentru a intelege mai bine situatia adresati-va in prealabil notarului in cauza pentru a va oferi toate lamuririle necesare.


Erhan Eugenia a intrebat:
In actul de succeiune finalizat acum o saptamana , notarul a supraevaluat valoarea apartamentului. Mi s-a spus ca este minimum grilei notariale. Apartamentul valoreaza 35-40000 euro si in act a trectut 56000 . Am platit 4000 lei. In plus s-ar putea sa creasca si impozitul la stat pe acest apartament. Se poate modifica acum pretul apartamentului din Certificatul de mostenitor legatar?


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache:
Daca este o eroare se poate rectifica certificatul de mostenitor. Trebuie sa va adresati notarului care a eliberat certificatul de mostenitor intrucat exista niste norme legale in functie de care se calculeaza onorariul notarial.


popescu adriana a intrebat:
In contractul de vanzare POPESCU - ANGhELESCU Transmiterea proprietatii si autentificarea contractului de vanzare se fac după intrarea banilor in contul vanzatoarelor sau la o data anterioară ? Astept raspuns urgent la această solicitare.


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache:
Transmiterea proprietatii se realizeaza la data autentificarii contractului de vanzare cumparare. Pentru alte informatii referitoare la contract, va rog sa va adresati direct biroului/notarului care va instrumenta actul.


CARMEN a intrebat:
Buna ziua, am cumparat un apartament pe numele baiatului in care vom locui si noi, in valoare de 97 000 euro + tva de 5% pe care l-am achitat integral la semnarea promisiunii bilaterale iar in cadrul aceleiasi promisiuni am platit un avans pentru un loc de parcare suprateran( facturat cu 19% tva). Zilele acestea urmeaza sa încheiem CVC-ul si sa achitam si deiferenta la locul de parcare dar am fost sunati de catre Vanzator si ni s-a spus ca de fapt pretul apartamentului cu cel al locului de parcare depasesc 450 000 lei si ca baiatul nostru ( cumparatorul) trebuie sa cesioneze locul de parcare sotului meu ca sa nu platim tva de 19% la toata tranzactia(97 000 + 4000 parcarea). Este corect?


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache:
Buna ziua! Da, este corect. In urma unor controale efectuate de ANAF, s-a stabilit sa se procedeze exact cum v-a spus dezvoltatorul.
 
imobiliare.net © 2004 - 2018  |  Contact | Adauga proiectul tau |