IMOBILIARE .NET                                    
Cautare avansata
Ansambluri rezidentiale
Stiri
Statistici
Notariate
Taxe notariale

Notar Public Raluca Andreea Enache


Contact: 031.106.46.88, 031.107.12.15, 0744.319.529


Adresa:
Bd. Basarabia, nr. 57, bl. M27, sc. A, et. 2, ap. 5.

Program:
Luni - Joi: 09:00 - 17:00, Vineri: 09:00 - 15:00


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - BASARABIEI
Sector 2 - DIHAM

0 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
Doina Stoenescu a intrebat:
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la vanzarea unei case de la tara este necesar certificatul de performanta energetic va multumesc


Notar Public Raluca Andreea Enache:
da


Aron Paul a intrebat:
1. Doresc sa achizitionez o casa veche de aprox.80 ani prin programul Prima Casa.Valoare imobilului e de 57000 euro.Frica mea e ca evaluatorul va evalua imobilul la un pret mult mai mic.Cum as putea face ca sa nu mai scot bani din buzunar dupa ce valoarea va fi estimata la ex.55000(sau cine stie mai putin).Sau daca e posibil asa ceva? 2.Antecontractul ce trebuie incheiat intre eu(cumparator)si vanzator,pentru a avea siguranta de incheiere a contractului de vanzare cumparare.Am sa dau avansul,dar e posibil sa il pierd din cate am tot citit si din cate m-am informat pe internet.Ce masuri de precautie sau ce as putea preciza in cantecontract pentru a nu pierde avansul? 3.Imi pare rau daca nu m-am exprimat bine,dar sper sa se inteleaga.Multumesc astept raspunsuri.....


Notar Public Raluca Andreea Enache:
Buna ziua, in ceea ce ati scris dvs. sunt cateva neconcordante: de ex. cine a evaluat imobilul de 57000 euro? este pretul pentru care v-ati inteles cu vanzatorii? La ce va referiti cand spuneti ca nu mai vreti sa scoateti bani din buzunar? La antecontract oricum veti plati un avans din pretul stabilit cu vanzatorul, iar in antecontract se specifica in ce conditii pierdeti sau nu avansul dat. daca exista intocmit cadastru si deschisa Carte funciara pentru imobilul in cauza, puteti solicita inscrierea in Cartea funciara a antecontractului pe care il incheiati ... insa pentru informatii mai detaliate trebuiesc vazute actele si cu siguranta ca notariatul la care incheiati antecontractul va poate da mai multe informatii dupa ce poate consulta actele in cauza. Speram ca v-am fost de folos.


Grecu Daniel a intrebat:
Care sunt documentele si onorariul /tarif pentru incheierea unui contract de comodat pentru un autoturism de la proprietar spre utilizator? O saptamana frumoasa. Cu stima.


Notar Public Raluca Andreea Enache:
Pentru semnarea unui contra conrtact de comodat trebuiesc prezentat - in original - actele de proprietate ale autoturismului (talon si carte de identitate a vehiculului), actele de identitate ale celor care semneaza contractul. In cazul in care proprietarul sau utilizatorul sunt casatoriti, trebuie sa vina sa semneze si sotul/sotia acestuia.


sisea mihai a intrebat:
Doresc sa vand apartamentul unor rude pentru ai muta. As dori sa stiu daca apartamentul care se vinde pentru prima data este scutit de unele taxe(impozitul pentru vanzator).


Notar Public Raluca Andreea Enache:
Buna ziua. Conform Codului fiscal, sunteti obligat la plata impozitului catre stat, inclusiv in situatia dvs. O zi buna


Costel a intrebat:
Buna ziua, Pentru a face o procura de la distanta, ce este necesar si cum se procedeaza? Multumesc!


Notar Public Raluca Andreea Enache:
Buna ziua. Depinde in primul rand, ce obiect are procura. Ne puteti contacta la adresa din București, Bd. Basarabia, Nr.57, bl.M27, sc.A, et.2, ap.5, sector 2, Tel.: 0311 064 688 Fax: 0311 071 215 sau e-mail: bnppasca.enache@gmail.com . O zi frumoasa.


Ion Danciulescu a intrebat:
Buna ziua, Vreau sa cumpar prin credit ipotecar o parte a unei case. Am inteles ca se poate face o dezlipire a imobilului. Intrebarea mea este daca acest lucru trebuie facut inainte ca eu sa inaintez actele catre banca sau se face in acelasi timp cu celelalte acte. Proprietarul are ceva de facut inainte de a da acea jumatate de imobil spre vanzare? Va multumesc!


Notar Public Raluca Andreea Enache:
Buna ziua. In cazul unei dezmembrari, proprietarul trebuie sa intocmeasca o documentatie cadastrala in baza careia se va incheia actul de dezmembrare. Daca banca este de acord, in aceeasi zi se va putea incheia actul de dezmembrare urmat de vanzarea catre dumneavoastra


Costel a intrebat:
Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca la semnarea unui precontract de vanzare casa vila prin credit bancar, este necesar certificatul energetic. Stiu ca la finalizarea tranzactiei este absolut necesar, dar la precontract este? Va multumesc!


Notar Public Raluca Andreea Enache:
Buna ziua. Pentru precontract nu este necesar, insa va fi necesar cumparatorilor sa il prezinte bancii, inainte de incheierea contractului de vanzare cumparare. O zi buna


Ana a intrebat:
Daca divortez este o problema daca doresc sa-i fac imputernicire sotului pentru a depune cererea de divort?


Notar Public Raluca Andreea Enache:
Buna ziua. Da, un soț îl poate reprezenta pe celălalt prin procură la depunerea cererii de divorț. Insă, la termenul stabilit (după un termen de reflecție de 30 de zile) va fi necesar ca ambii soți să se prezinte personal la sediul biroului notarial. Reprezentarea prin procură notarială nu mai este posibilă la eliberarea certificatului de divorț notarial.
 
imobiliare.net © 2004 - 2019  |  Contact | Adauga proiectul tau |