Mar 29

Traieste in Canada, face imobiliare in Botosani: cum arata si pe ce mizeaza un mall aflat in una din cele mai sarace zone UELa 5 ani de la debutul constructiei, mallul Uvertura Botosani se deschide astazi, inchiriat aproape integral de branduri ca H&M sau Kenvelo. Cum au ajuns brandurile mari sa isi doreasca magazine in una din cele mai sarace zone din UE.

O combinatie intre revenirea dorintei de extindere a unor retaileri, intrarea pe piata a unor noi nume, competitia redusa din oras, dar si cea generala din lumea mallurilor, putine proiecte fiind in constructie, dar si salariile bugetarilor.

Toate acestea au adus micul mall din Botosani in atentia marilor nume chiar si intr-o perioada de turbulente economice si politice. citeste mai departe …

Mar 29

Cora deschide in vara mall-ul din Constanta, dupa o investitie de 58 milioane euroReteaua franceza de hipermarketuri Cora va deschide in aceasta vara centrul comercial din Constanta, cu o suprafata de 18.000 metri patrati, din care 80% este deja inchiriata, investitia fiind de 58 de milioane de euro, transmite agentia Mediafax.

Centrul va include un hipermarket Cora si o galerie comerciala cu peste 50 de magazine, a anuntat promotorul proiectului, firma de consultanta imobiliara CBRE Romania.

“Cu cateva luni inainte de deschidere, am securizat in galerie nume importante din toate domeniile ca Takko, CCC, Jolidon, Casa Rusu, Altex, Zoomania, Maxbet, Helpnet, Arsis, Germanos, Orange Store”, a declarat Luiza Moraru, head of retail department CBRE. citeste mai departe …

Mar 29

Imobilele "fantoma" ale Bucurestiului: Topul celor mai goale cladiri de birouriSectorul de birouri s-a confruntat recent cu prima insolvenţă a unui complex de afaceri de proporţii. Acest caz a repus pe tapet problema clădirilor care au mai bine de jumătate din spaţii goale.

Considerat vedeta pieţei imobiliare, pentru că a avut cel mai puţin de suferit de pe urma crizei, sectorul birourilor nu a fost ocolit de proiecte păguboase. La sfârşitul anului trecut, circa 29 de hectare de spaţii de birouri erau goale, ceea ce reprezintă 15,2% din stocul total de 1,93 mil. mp existent la nivel de piaţă. citeste mai departe …

Mar 29

Parintele celui mai popular indice de preturi: Traim intr-o economie imobiliara total ARTIFICIALADatele despre evoluţia sectorului locativ din America publicate marţi au fost mixte, indicând o creştere a preţului locuinţelor în timp ce vânzările de unităţi noi au scăzut.

Statistica l-a determinat pe renumitul economist Robert Shiller să vadă revenirea pieţei rezidenţiale pozitivă pe termen scurt, dar nu fără a exista o serie de piedici. Ar putea chiar să fie un „bubble”, spune acesta.

„Un lucru care face dificilă realizarea unei prognoze pe preţul locuinţelor în acest moment este faptul că trăim într-o economie imobiliară total artificială”, spune Shiller, co-fondatorul indicelui Standard & Poor’s/Case-Shiller, unul dintre cele mai populare instrumente de măsurare a preţului locuinţelor. citeste mai departe …

Mar 29

Cum va arata cea mai inalta cladire din EMISFERA sudicaO clădire de 388 de metri va fi ridicată în următorii cinci ani în Australia, acesta urmând a fi cea mai înaltă din emisfera sudică.

Denumită Australia 108, după numărul de etaje pe care îl va avea, clădirea va fi terminată în aproximativ cinci ani.

La finalizarea sa, Australia 108 nu va fi doar cea mai înaltă clădire de pe continent, ci va fi cea mai înaltă din întreaga emisferă sudică citeste mai departe …

Mar 29

Numarul autorizatiilor de constructie a locuintelor a crescut in primele doua luni cu 2,5%Numarul autorizatiilor de constructie a locuintelor a crescut in primele doua luni ale anului cu 2,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 3.824, a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS).

“Cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (+130 autorizatii), Vest (+87 autorizatii), Centru (+48 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (+17 autorizatii).

Scaderi au fost in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-125 autorizatii), Sud-Muntenia (-27 autorizatii), Sud-Est (-23 autorizatii) si Nord-Vest (-14 autorizatii)”, se arata intr-un comunicat al INS. citeste mai departe …

Mar 29

Cetatenii din zona Halei Matache, victime ale conflictului dintre ONG-uri si primarieArhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a declarat, luni, că în ceea ce priveşte problema Halei Matache locuitorii din zonă sunt victime ale conflictului dintre municipalitate şi organizaţiile neguvernamentale pe tema strămutării sau nu a acestei hale.

“Important, după părerea mea, în acest moment, este să se facă un proiect corect de reabilitare a zonei propriu-zise a pieţei, care să asigure şi un parcaj subteran, o reabilitare a spaţiilor de acolo pe domeniul public, pentru că victimele sunt cetăţenii din zonă, cei care trăiesc acolo şi şi-au pierdut comerţul, nu s-a luat nicio măsură reparatorie pentru ei. citeste mai departe …

Mar 29

Hay, AFI Europe: “Viitorul pietei imobiliare este verde”AFI Europe a desemnat compania de consultanta imobiliara Colliers International Romania sa conduca procesul de certificare verde pentru primele doua cladiri de birouri din cadrul AFI Park.

La finalizarea proiectului, AFI Park va totaliza 5 turnuri de birouri de clasa A, cu o suprafata inchiriabila totala de 70.000 mp.

Proiectul este situat pe un teren adiacent mall-ului AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, la intersectia a doua dintre arterele principale de transport, si anume Bd. Timisoara si Bd. Vasile Milea, respectiv intre cartierele Militari si Drumul Taberei. citeste mai departe …

Mar 29
Cele mai apreciate mall-uri din Romania
icon1 Editor | icon2 News | icon4 03 29th, 2013  

Cele mai apreciate mall-uri din RomaniaComplexul comercial Polus Center Cluj este cel mai atragator mall din Romania, in timp ce Plaza Romania si Baneasa Shopping City au fost cele mai apreciate din punct de vedere al organizarii si functionalitatii, arata o evaluare de tip Mystery Shopping realizata de compania International Service Check.

Clientii misteriosi au evaluat organizarea generala, functionalitatea si atmosfera din complexele comerciale precum si administrarea locurilor de parcare. Alti factori evaluati au fost aspectul si competenta angajatilor din magazinele si restaurantele selectate si serviciile pentru clienti oferite in supermarket-urile aflate in aceste complexe. citeste mai departe …

Mar 29

Petrom si Expert Petroleum, cei mai noi chiriasi ai City Business Centre TimisoaraOMV Petrom si Expert Petroleum au inchiriat spatii de birouri in proiectul City Business Centre din Timisoara.  Cele doua noi contracte insumeaza 750 mp.

“Cele doua noi contracte de inchiriere din cladirea C, concretizate in acest inceput de an, alaturi de alte cateva contracte de extindere in cladirile noastre, pe care speram sa le anuntam cat de curand, reprezinta inca un semnal pozitiv pentru piata timisoreana”, declara Ovidiu Sandor, dezvoltatorul CBC Timisoara. citeste mai departe …


Pagina 1 din 9       1   2   3   4   5   ...   Ultima pagina »