10 case spectaculoase de vacanta la schi in SUA
icon1 Dan Calin | icon2 News | icon4 12 30th, 2010  

Vine zăpada peste noi şi, odată cu ea, se deschid pârtiile şi staţiunile de schi. Dacă abia aşteptaţi să vă duceţi la munte să schiaţi şi să vă cazaţi aproape de pârtie, aruncaţi o privire peste aceste zece case incredibile aflate în apropierea unora dintre cele mai bune pârtii de schi din SUA. Ele sunt de vânzare în acest moment şi sunt prezentate de Zillow.com pentru bucuria ochilor voştri pentru că sunt deosebite din toate punctele de vedere: piscine interioare încălzite, cinema propriu, crame, terenuri de golf, râuri şi lacuri private etc.

montana300Piatră şi buşteni din lemn în Montana
20 de milioane de dolari

Aşezată lângă Chair 3 Tenderfoot Lift din staţiunea de schi Whitefish din Montana, această casă masivă de la munte, realizată din piatră şi din buşteni din lemn, este amplasată pe un teren de aproape 5.500 mp. Ea oferă o senzaţie de eleganţă caldă şi include şapte dormitoare, opt băi, o sală de spectacole, un lift, sistem de control al umidităţii şi mai multe pontoane de unde pot fi văzute dealurile Whitefish, Canionul Bad Rock, piscurile din Great Bear Wilderness şi Glacier National Park.

deervalley300Pontoane şi curte interioară cu podele încălzite în Utah
21,9 milioane de dolari

Nu mai sunteţi nevoiţi să vă căraţi echipamentul de schi până la hotel sau gazdă dacă deţineţi această casă de aproape 7.000 mp care oferă intrare şi ieşire directă către pârtia de schi Deer Valley’s Mountaineer care este legată de muntele Deer Crest cu un lift luxos de patru persoane. Panorama superbă a munţilor poate fi admirată de pe pontoane şi o curte interioară, toate cu podele încălzite. Facilităţile oferite includ piscină exterioară, spa, cascadă, lift, simulator de golf, sală de spectacole, acvariu cu crapi din zonă, saună şi spa. Casa mai cuprinde şi câteva piese de mobilier de artă.

aspen300Cameră de schi şi şase şeminee în Colorado
19,99 de milioane de dolari

Silver Queen Gondola din Aspen este amplasată într-una dintre cele luxoase şi mai căutate staţiuni de schi din lume. Casa de aproape 1.000 mp cuprinde facilităţi deosebite: şapte dormitoare, nouă băi şi chiar un apartament separat destinat îngrijirii personale. În plus, locuinţa este dotată cu şase şeminee care funcţionează cu gaz, bucătărie exterioară, bibliotecă, sală de sport, sală de spectacole, cramă cu vinuri, cameră de schi, lift, pontoane, alei pietonale şi auto cu podele încălzite, dar şi zone mari de distracţie care cuprind bar, mese de biliard şi de poker.

parkcity300Faci căţărări pe propria ta stâncă în Utah
7.995.000 de dolari

Nu ai chef de schiat astăzi? Atunci te distrezi căţărându-te pe propria ta stâncă masivă aflată în casă şi realizată după cele mai interesante locuri de căţărare din lume. Această casă este amplasată în staţiunea Canyons Ski Resort şi cuprinde spaţii deschise cu pereţi curbi, scări rulante, intrare cu lucrări de artă din secolul al XIX-lea, camere spaţioase pentru distracţie care includ piscină şi mese de foosbal, o sală de spectacole şi o cameră de familie cu tot felul aparatură electronică.

tuscany300Râu propriu care se varsă într-un lac în Colorado
35,75 milioane de dolari

Această casă inspirată din arhitectura secolului al XVIII-lea este construită din 4.300 mp de calcar tăiat manual, are peste 1.700 mp şi este aşezată pe un teren de 0,8 ha. Peisajele deosebite din jur (munţii Sopris şi Daley) pot fi admirate de pe cei 540 mp de curte interioară şi alei. Casa cuprinde şapte dormitoare cu tot atâtea băi, un living foarte impunător, o bucătărie mare cu două insule de gătit, un cinematograf îmbrăcat în pluş, o sală de forţă cu saună, o bibliotecă cu bar, cramă, spa, un spaţiu amenajat pentru foc de tabără şi un râu care curge prin spatele proprietăţii şi se varsă într-un lac foarte mare printr-o cascadă lată de aproape 5 m. Singurul lucru care lipseşte este o piscină interioară. Poate de aceea preţul iniţial de 43,8 milioane de dolari din 2008 a scăzut până la cel de astăzi.

ketchum300Cafenea italiană ca o grotă în Idaho
10,95 milioane de dolari

Chiar dacă are câteva grinzi din lemn pentru efect, această casă din zona Sun Valley este mai mult una care aduce cu cele din sudul Italiei ca stil de arhitectura. Poţi alege să te relaxezi pe terasa de pe marginea imensă a piscinei sau în cafeneaua italiană gândită ca o grotă cu un acoperiş conturat cu cărămidă. Casa  de 1.300 mp cuprinde şapte dormitoare şi opt băi, fiind destinată grupurilor mari de prieteni, dar poate fi şi micşorată pentru petreceri mai intime. Ea este amplasată în imediata vecinătate a Sun Valley şi zonei Warm Springs din muntele Sun Valley’s Bald.

gatedteton300Cramă cu peste 4.000 de sticle cu vin în Wyoming
29,5 milioane de dolari

Amplasată la baza Jackson Hole Ski Resort din Wyoming, această capodoperă impunătoare din lemn şi piatră este aşezată pe un teren de 4,3 ha ce cuprinde râuri şi grădini. Casa se potriveşte foarte bine cu împrejurimile colţuroase din Parcul Naţional Grand Teton, are mai mult de 2.475 mp şi include şapte dormitoare şi tot atâtea băi, spaţii de cazare pentru oaspeţi, un cinematograf cu 12 locuri, două birouri, o cramă cu peste 4.000 de sticle cu vin, o sală de forţă profesională de 130 mp, un lift şi un iaz. Ea este amplasată la doar câteva minute de gondolă.

placid1300Feng shui şi tehnologie verde în New York
10,5 milioane de dolari

Această casă rustică de vacanţă este cunoscută drept Camp Balsam, are 1.450 mp într-un complex cu mai multe clădiri amplasate pe un teren de 1,6 ha. Ea se află pe o peninsulă în lacul Placid şi combină elemente de feng shui şi tehnologie verde. Clădirea principală cu trei etaje cuprinde un lift, patru apartamente şi unul cu două dormitoare. Pe proprietate se mai află şi o cabană din lemn restaurată, o casă deosebită de oaspeţi cu patru dormitoare. Alte facilităţi incluse sunt o cameră media, un gym, un spa, o cramă, un debarcader, o clădire cu băi orientate spre lac şi o piscină interioară. Zona de schi Whitefacese se află la doar 19 km depărtare.

vail1300Lemn masiv în Colorado
15,9 milioane de dolari

La baza Vail, cea mai mare staţiune de schi din SUA, şi printre pantele peisajului din jur se află această casă în stil norvegian. Ea are o suprafaţă de 900 mp, şase dormitoare şi 6,5 băi, fiind aşezată pe un teren de peste 2.000 mp. Lemnul masiv este omniprezent în casă, pe ziduri, podele, tavane casetate. Livingul casei găzduieşte un şemineu extraordinar şi trepte care duc spre un balcon şi spre rafturi cu cărţi. În jurul casei sunt alei din piatră, iar înăuntru se află o piscină încălzită.

tranquility300Linişte şi golf în Nevada
100 de milioane de dolari

Am păstrat ceea ce este mai bun la sfârşit. Proprietarul acestei case este Joel Horowitz, co-fondator al Tommy Hilfiger. Ea are un aspect asemănător caselor de munte din nordul Europei şi se află pe un teren de 85 ha cu deschidere spre Lacul Tahoe. În plus, proprietatea cuprinde şi un lac privat. Clădirea principală are o suprafaţă de aproape 2.200 mp, dar proprietatea mai cuprinde şi alte şapte clădiri: conservator, cea de oaspeţi, atelier de artă, pavilion pentru ambarcaţiuni, sală de sport cu teren de baschet, grajd şi anexe pentru oaspeţi şi angajaţi. Mai mult decât atât, tot aici sunt două terenuri de golf cu trei găuri, un garaj pentru 16 maşini şi o intrare pe proprietate ca o casă.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...