insule-de-vanzareCu toate problemele care ne înconjoară toți vrem să fugim undeva. Cum ar fi să mergem pe propria noastră insulă în Marea Caraibelor, pe coasta Atlanticului sau pe Lacul Michigan? Acum se poate deoarece criza economică a ajustat și piața imobiliară a insulelor private, prețurile scăzând chiar și la jumătate. În plus, tot mai mulți vânzători obțin autorizații de construcție înainte de tranzacție, proces lung care sperie potențialii cumpărători interesați.

Totuși, nu trebuie să ne mințim: să deții o insulă este un lux, nu o investiție. Realizarea unei locuințe pe o insulă nedezvoltată poate dura între doi și cinci ani. Achizția uneia dezvoltată și dotată cu tot ce este nevoie înseamnă timp câștigat, dar în același timp înseamnă că nu poți realiza casa visurilor tale. Chiar dacă vrei să faci o astfel de achiziție sau doar ești curios cum ar fi, privește și analizează cele zece insule pe care ți le prezentăm mai jos, cu ajutorul kiplinger.com, și ale căror prețuri pornesc de la 227.000 de dolari și ajung până la 1,7 milioane de dolari.

lower-birchInsulele Lower Birch

Amplasare: aproape de orașul Addison, Maine, 97 km la nord-est de Portul Bar

Preț (dolari): 1,295 de milioane

Suprafață (ha): cea mai mare 9,6; cea mai mică 1,8

Cea mai mare insulă este dezvoltată, iar cea mai mică nu

Sunt rare insulele de vânzare în această parte a SUA, de aceea este o oportunitate. Insula cea mai mare cuprinde o casă cu trei dormitoare, două băi, o punte de jur-împrejur și cu un generator și un sistem solar. În plus, actualul proprietar a obținut autorizația de construcție a unei locuințe cu patru dormitoare pe cea mai mică dintre insule. Prețul de pornire pentru insula cea mai mare este de 500.000 de dolari, mai mic decât în 2007 când a fost scoasă prima dată la vânzare.

brewersInsula Brewers

Amplasare: aproape de Glen Burnie, Maryland, 24 km la sud de Baltimore

Preț (dolari): 890.000

Suprafață (ha): 0,5

Dezvoltată

Proprietatea cuprinde o casă cu două dormitoare și o baie, dar și o casă de oaspeți cu un dormitor și o baie. Dotările sunt mulțumitoare pentru o insulă: cablu, electricitate, apă și fosă septică.

namasteInsula Namaste

Amplasare: în Lacul Michigan, aproape de orașul Traverse, Michigan

Preț (dolari): 885.000

Suprafață (ha): 3

Dezvoltată

Din această casă proaspăt renovată care cuprinde trei dormitoare, o baie și o bucătărie complet utilată și mobilată poate fi urmărit răsăritul de pe Lacul Michigan chiar din pat. Insula cuprinde și câteva plaje de nisip, afine sălbatice în iulie și locuri bune de pescuit.

maudeInsula Maude

Amplasare: aproape de Sitka, Alaska

Preț (dolari): 1,15 milioane

Suprafață (ha): 0,5

Dezvoltată

Trei dormitoare, două băi și 232 mp are această casă care beneficiază și de câteva pontoane largi care oferă o vedere frumoasă asupra munților care mărginesc Golful Alaska. În plus, casa are și un doc privat pentru pescuit, plimbări cu barca sau practicarea de caiac.

sea-shell-keySea Shell Key

Amplasare: în Florida Keys, aproape de Marathon, 24 km la sud de Miami

Preț (dolari): 1,35 de milioane

Suprafață (ha): 0,1

Dezvoltată

Două dormitoare și o baie are locuința de pe această insulă, dar este dotată și cu TV pe prispă, aer condiționat, electricitate, apă, jacuzzi și TV prin satelit. Insula este înconjurată de recifuri de corali și tot felul de vietăți marine, fiind și foarte aproape de orașul Marathon.

dokis-marinaInsula Dokis Marina

Amplasare: aproape de Dokis First Nation, Ontario, Canada, 480 km la nord de Toronto

Preț (dolari): 227.217

Suprafață (ha): 0,2

Dezvoltată

Acesta chiar este un loc unde să fugi de lume. Aflată la peste 25 km până la cea mai apropiată autostradă, insula aceasta mică este dotată cu o casă cu un singur dormitor, având atașată și o colibă pentru patru persoane. Casa principală are o prispă largă, o punte pentru grătar și o baie. Dușul, frigiderul și cuptorul sunt alimentate cu propan. În ofertă este inclusă și o barcă (6 m) cu motor.

canaryInsula Canary

Amplasare: în Golful Alexandria, New York, 160 km la nord de Syracuse

Preț (dolari): 995.000

Suprafață (ha): 0,5

Dezvoltată

Locuința cu o suprafață de 325 mp include șase dormitoare și trei băi. Un zid de protecție împotriva apei realizat din granit înconjoară insula, iar hangarul pentru ambarcațiuni cuprinde patru bărci cu motor și câteva caiace.

private-cayPrivate Cay

Amplasare: în nordul lanțului de insule Andros, Bahamas

Preț (dolari): 995.000

Suprafață (ha): 2,4

Nedezvoltată

Private Cay este amplasată la circa 10 km de Mangrove Cay, cea mai apropiată comunitate de insulă. O placă din beton este încă la locul ei dintr-o casă realizată în 1934, putând fi locul perfect pentru realizarea unei locuințe noi. În plus, insula cuprinde și două puțuri și trei plaje mici.

dunbar-rockInsula Dunbar Rock

Amplasare: aproape de Guanaja, Insulele Bay, Honduras

Preț (dolari): 1,7 milioane

Suprafață (ha): 0,5

Dezvoltată

Amplasată în Western Caribbean și la două ore de zbor cu avionul de Houston, proprietatea este așezată o stâncă ce are o înălțime de aproape 10 m și este înconjurată de recifuri de corali. Casa, cu șase dormitoare și tot atâtea băi, este realizată din unirea a patru case mari de oaspeți, fiecare dintre ele cu balcoane private și băi. În plus, locuința cuprinde o bucătărie complet mobilată și utilată, dar și un living și un loc de luat masa. O poveste locală spune că insula era folosită în trecut de pirați.

pink-pearlInsula Pink Pearl

Amplasare: 5,5 km de coasta Atlanticului din Nicaragua

Preț (dolari): 730.000

Suprafață (ha): 0,8

Dezvoltată

Aceasta este una dintre cele șapte insule Pearl și găzduiește o casă principală cu un dormitor, o baie, o bucătărie și un living. Mai sunt trei cabane rotunde, fiecare având baie proprie. În plus, pe insulă mai există o colibă mică ce cuprinde patru paturi și un duș, o piscină în formă de inimă și un mic bar-restaurant. Proprietatea are apă și electricitate.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...