epoca_de-aurÎn ciuda reticenţei cumpărătorilor, piaţa imobiliară oferă oportunităţi pentru cine ştie ce şi cu cât să cumpere. Acum, că preţurile au revenit la valorile înregistrate în anii trecuţi, există investitori puternici care cercetează îndeaproape real estate-ul autohton.

„Dacă găseşti o proprietate bună la un preţ convenabil, cumpără acum. N-ai nicio garanţie că mâine va mai fi acolo.” Aşa ar putea fi rezumată, în câteva cuvinte, o strategie de acţiune neaşteptată pe timp de criză. „Peste cinci ani, ne vom aminti de 2009 şi 2010 ca fiind cea mai bună perioadă pentru investiţii”, spune Ilias Papageorgiadis, CEO al More Real Estate Services.

După scăderile masive de preţuri înregistrate până acum, piaţa imobiliară autohtonă se află în sfârşit în punctul în care legea este dictată de cumpărători. „Există multe oportunităţi astăzi. Faptul că oamenii nu vor să investească se datorează în mare parte unui efect psihologic. Când se vor decide să cumpere, vor avea de pierdut”, spune Papageorgiadis.

Investiţii de 400 de milioane de euro

În momentul de faţă, spune directorul More Real Estate, există jucători puternici care cercetează piaţa autohtonă. Un exemplu în acest sens este Zeus Capital Partners, un fond de investiţii grecesc activ pe segmentul rezidenţial. „Piaţa va creşte. Investitorii ştiu că pot câştiga mai mulţi bani decât până acum”, crede Papageorgiadis.

Compania pe care o conduce este autorizată de clienţii săi să facă investiţii în valoare de 400 de milioane de euro pentru restul lui 2009. Papageorgiadis se aşteaptă să absoarbă însă doar 160-180 de milioane de euro din acest buget, în funcţie de oportunităţile identificate în piaţă.

Acestor investiţii estimative li se adaugă achiziţii în valoare de două milioane de euro pe care omul de afaceri grec intenţionează să le facă în contul propriei companii. Principalul punct de interes este reprezentat de către proprietăţile generatoare de venit, cum ar fi spaţiile comerciale.

De la începutul acestui an, More Real Estate Services a intermediat tranzacţii în valoare de 70 de milioane de euro. Cea mai mare parte din această sumă a fost direcţionată către achiziţionarea de terenuri în afara Capitalei. De asemenea, achiziţiile făcute în contul companiei în 2009 se ridică la 1,9 milioane de euro.

Sursa: Adevarul - Expert Imobiliar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...