ABI: “Agentii profesionisti stau la baza unei piete imobiliare mature”90% din tranzacţiile imobiliare încheiate în Europa de Vest, S.U.A. şi Canada se realizează prin intermediul unui agent imobiliar.

Tranzacţiile încheiate cu sprijinul unui agent imobiliar domină pieţele imobiliare din vestul Europei şi din America de Nord, în proporţie de peste 90%, spre deosebire de România.

Rezultatele unui studiu de piaţă recent arată nivelul pieţei autohtone şi aduc în discuţie trăsăturile unei pieţe imobiliare mature.

“Studiul face o comparaţie între piaţa imobiliară autohtonă şi cea internaţională, iar cifrele ne arată că piaţa de la noi se poate dezvolta şi maturiza numai prin intermediul unor brokeri profesionişti şi dedicaţi clientului. Este normal ca în acest moment să existe o lipsă de credibilitate, pentru că piaţa nu este informată, iar profesioniştii din domeniul imobiliar trebuie educaţi, pregătiţi”, declară Dragoş Vîlceanu, preşedintele Asociaţiei Brokerilor Imobiliari (A.B.I.).

Confruntaţi frecvent cu serviciile unui agent imobiliar neprofesionist, peste 66% din români nu cunosc numele niciunei agenţii sau agent imobiliar de referinţă. Un broker imobiliar profesionist este cel care a absolvit cursuri imobiliare de specialitate, deţine contracte standardizate, fără clauze ascunse pentru client şi în conformitate cu prevederile Protecţiei Consumatorului. Ca dovadă a profesionalizării branşei, Asociaţia Brokerilor Imobiliari a introdus şi asigurările profesionale pentru brokerii imobiliari.

O consultanţă de calitate din partea unui agent profesionist presupune neimplicarea emoţională a acestuia în procesul de achiziţie, un mix de propuneri adaptat la oferta imobiliară şi la aşteptarile/ puterea financiară a clientului, analize comparative între oferte, negocieri finale şi asigurarea unui preţ corect.

Despre Asociaţia Brokerilor Imobiliari:

Asociaţia Brokerilor Imobiliari este o organizaţie autonomă, cu caracter non-guvernamental şi nepatrimonial, în folosul public.

ABI s-a născut ca o consecinţă firească a evoluţiei pieţei imobiliare din România. Atât brokerii/agenţii imobiliari, cât şi publicul larg au nevoie de o interfaţă prin intermediul căreia să interacţioneze pe baza unor principii solide şi respect reciproc.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...