Valoarea de piaţă a activelor CA Immo în România după preluarea companiei Europolis, inclusiv proiecte în dezvoltare, este de 444 milioane de euro, reprezentând aproape 20% din portofoliul companiei din Europa Centrală şi de Est estimat la 2,3 miliarde de euro.

CA Immo, al doilea mare dezvoltator imobiliar din Austria, deţine în România nouă proiecte finalizate, evaluate la 382 milioane de euro, având un randament mediu de 8,3%. Activele în dezvoltare sunt evaluate la 62 milioane de euro, potrivit datelor companiei.

Grupul CA Immo a achiziţionat anul trecut compania Europolis, divizia de investiţii imobiliare a băncii austriece Volksbank, pentru 272 milioane de euro.

Astfel, Europolis, cu active imobiliare de aproximativ 1,5 miliarde de euro în Europa Centrală şi de Sud-Est, a devenit la 1 ianuarie 2011 parte a CA Immo Group, cu activităţi în Europa Centrală.

Portofoliul CA Immo în România cuprinde cinci clădiri de birouri - Opera Center I and II, Bucharest Business Park, Europe House şi River Place, toate în Bucureşti, un proiect de retail - la Sibiu, un parc logistic - Europolis Park Bucharest, precum şi terenuri pentru dezvoltare. Suprafaţa de închiriere efectivă a proiectelor din România totalizează 330.000 metri pătraţi.

Valoarea de piaţă a parcului logistic, de 158.000 metri pătraţi, este potrivit datelor CA Immo de 97 milioane de euro. River Place este estimată la 99 milioane de euro şi un randament de 8%, în condiţiile în care valoarea de achiziţie a depăşit 100 de milioane de euro, iar Europe House are o valoare de 47 milioane de euro şi un randament de 7,5%.

De asemenea, valoarea Bucharest Business Park a fost stabilită la 59 milioane de euro, sub preţul plătit la achiziţie de circa 62 milioane de euro. Europolis deţine clădiri de birouri, centre comerciale şi de logistică în Ungaria, România, Cehia, Polonia, Slovacia, Croaţia, Rusia şi Ucraina.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...