Afacerile imobiliare ale miliardarului Maor Zinger, din Top 300, dezvăluite de parternerul de afaceriOmul de afaceri Abraham Cohen rupe tăcerea şi vorbeşte pentru prima dată despre învârtelile conaţionalilor săi. Abraham Cohen a dezvăluit o parte din culisele afacerilor existente între Itzhak Lazar şi cel supranumit „Regele imobiliarelor” Maor  (Ori) Zinger.

Scandalul dintre afaceriştii israelieni Abraham Cohen şi Itzhak Lazar a pornit din cauza unor spaţii imobiliare din Braşov. Itzhak a susţinut că a cumpărat mai multe spaţii imobiliare din Braşov, pe care Cohen, în calitate de mandatar al său, le-a închiriat, la un preţ modic, firmei lui, Alpha House Imobiliare.

Ulterior, susţine Itzhak, Cohen a subînchiriat spaţiile la preţuri mult mai mari unor diverse firme, pentru o perioadă de 20-30 de ani, fără ştirea lui Itzhak Lazar.

„În momentul în care am aflat de contractele de subînchiriere am solicitat să ni se predea spaţiile şi valoarea reală a chiriei pe care ne-a datorat-o, pentru că el era administratorul nostru. Am calculat că ni se cuvin 390.000 de euro. Pentru că nu s-a ajuns la o înţelegere, am ajuns la instanţă”, a spus Itzhak.

Cohen, intermediar între Zinger şi Ithzak

Abraham Cohen a negat acuzaţiile lui Itzhak şi decis să rupă tăcerea.  El a dezvăluit o serie de detalii din spatele afacerilor făcute de Itzhak cu Maor Zinger. „ Itzhak a venit să facă afaceri în România datorită mie.

L-am pus în legătură cu Ori Zinger. În 2005, Itzhak Lazar mi-a spus că a făcut un păcat mare, pe la spatele meu. A cumpărat 15% din Eliana Mall pentru 750.000 de euro, însă Zinger nu i-a dat nimic şi l-a dus cu vorba.

La intervenţia mea, în iunie 2005, s-a semnat un acord prin care Ori recunoştea că a primt cei 750.000 de euro şi a consimţit să îi restituie lui Itzhak banii, împreună cu două magazine, ce reprezentau plata cheltuielor şi a dobânzilor pentru cei 750.000 de euro”, spune Abraham Cohen.

Clauze contractuale

În cazul în care Zinger nu respecta acordul, Itzhak intra în posesia a 30% din SC Tivina SRL, procentul deţinut de Zinger în societate.

Cohen spune că pentru a nu-şi pierde cota sa din SC Tivina SRL, Zinger a ajuns îi plătească lui Itzhak sume fabuloase de bani.

„El a luat de la Zinger, în total, 4 milioane de euro şi eu l-am ajutat. În urma sprijinului acordat m-am ales numai cu ameninţări atât în România cât şi în Israel.  În iulie anul trecut am ales să îmi închei socotelile cu Itzhak, dar procesul meu cu el, pe care el l-a deschis, continuă”, a mai spus Abraham Cohen.

Sursa: Adevarul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...