Numarul ofertelor de pe piata a crescut spectaculos, iar chiriile dau semne serioase de o scadere semnificativa.

In  ultima perioada de timp chiriile au crescut permanent, an de an majorandu-se cu 10-20 de procente. In 2008, desi vanzarile de apartamente aproape au inghetat, iar numarul ofertelor de pe piata s-a dublat, chiriile s-au mentinut pe un trend usor ascendent pe tot parcursul anului. Conform Anunturiparticulari.ro, varful preturilor s-a inregistrat in octombrie cand chiria medie solicitata pentru o garsoniera era de 400E, iar pentru 2 camere se cereau in medie 600E.

numar oferte februarie

2009 a inceput cu vesti bune pentru chiriasi. Foarte multe apartamente destinate initial vanzarii, acum se gasesc pe piata la inchiriere si asta inseamna numar de oferte in crestere. Daca luam in calcul si apartamentele noi, care vor fi destinate preponderent inchirierii, atunci numarul ofertelor va creste semnificativ. In ianuarie 2007 numarul total de apartamente scoase pe piata pentru inchiriat a fost de aproximativ 1.500 de unitati, in timp ce in februarie 2009 s-a ajuns la aproape 2.500. Cresterea cu aproape 70% a ofertelor de pe piata, concomitent cu scaderea cererii datorata crizei economice, nu poate sa duca decat la o singura concluzie: Chiriile vor scadea serios.

preturi medii februarie

Raportul pe luna februarie 2009 realizat de Anunturiparticulari.ro arata ca pe piata exista un stoc impresionant de apartamente oferite spre inchiriere, iar chiriile solicitate de proprietari au scazut semnificativ. Pentru garsoniere se solicita in medie 342E, pentru 2 si 3 camere chiria medie este de 505E, respectiv 741E , iar pentru apartamentele de 4 camere chiria medie solicitata a scazut la 1.163E.

Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

AnunturiParticulari.ro - monitorizare imobiliara

AnunturiParticulari a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...