tiriac_imobiliareŢiriac Imobiliare, parte a grupului Ţiriac Holdings, controlat de omul de afaceri Ion Ţiriac, a blocat, de la începutul anului, toate proiectele, mai puţin Residenz şi primele două faze din Stejarii, care ar putea fi finalizate în intervalul 2009-2010, potrivit reprezentanţilor dezvoltatorului.

Proiectul Residenz este dezvoltat de Ţiriac Imobiliare în parteneriat cu compania LBBW Immobilien, deţinută de banca germană LBBW (Landesbank Baden-Württemberg), anunţă Mediafax.

Cartierul Residenz a fost început în octombrie 2006, iar primele trei etape au fost finalizate în aprilie şi august 2008, respectiv aprilie 2009. Întins pe o suprafaţă de 68.230 de metri pătraţi, ansamblul cuprinde 489 de apartamente, dispuse în 48 de clădiri, cu 3,4 sau 5 etaje. Apartamentele sunt dispuse în 16 variante, au între 2 şi 5 camere şi suprafeţe cuprinse între 66 şi 195 de metri pătraţi.

Proiectul mai include, printre altele, 320 de garaje, o linie de transport - “Resi Bus” -, care leagă complexul de Piaţa Chibrit din Bucureşti, o grădiniţă privată, pizzerie, patiserie, agenţii bancare, o piaţă agro-alimentară şi un lac artificial.

Proiectele ar putea fi repornite la revenirea crizei

Bjarne Virenfeldt, CEO Ţiriac Imobiliare, a declarat, joi, că proiectele dezvoltatorului, mai puţin Residenz şi Stejarii, au fost blocate în contextul crizei şi ar putea fi repornite la revenirea pieţei, fără să dea însă un termen.

Întrebat despre momentul când ar putea fi repornite celelalte proiecte, el a spus că doar “cei care pot citi într-un bol de sticlă” pot oferi un răspuns.

Potrivit datelor comunicate la sfârşitul anului trecut, divizia de imobiliare a grupului Ţiriac Holdings dezvolta mai multe proiecte de tip rezidenţial, comercial sau mixt, printre care Stejarii - primul club rezidenţial de lux din România, amplasat în nordul Capitalei, Residenz - cartierul german, showroom-uri pentru divizia auto sau mall-urile Civis Center de la Braşov şi Timişoara.

Până în 2010, valoarea totală estimată a investiţiilor Ţiriac Imobiliare urma să atingă nivelul de 900 milioane de euro.

Totodată, în iunie 2008 Ţiriac Imobiliare a anunţat că va începe în 2010 un proiect imobiliar complex în Otopeni, care va avea la finalizare o valoare de piaţă de circa un miliard de euro, prima fază, evaluată la 500 milioane euro, urmând să cuprindă spaţii de birouri, expoziţionale şi un hotel.

Sursa: Capital

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...