Atat de exclusivist, incat nu locuieste nimeni in el. Reportaj din One Hyde Park, cel mai scump cartier al LondreiVazute din afara, cladirile de sticla din centrul Londrei par a fi sediile luxoase ale unor corporatii multinationale.

Constructia celor 86 de apartamente de super-lux din One Hyde Park, destinate celor foarte bogati, a inceput in urma cu patru ani, cand nimeni nu vorbea de criza, scrie Daily Mail.

Acum, suma de 136 de milioane de lire sterline (peste 150 mil. euro) pentru un singur apartament este un vis frumos, dar aproape imposibil de realizat.

La un an de la finalizarea proiectului imobiliar, aproape nimeni nu sta in cladirile cu apartamente de lux, desi dezvoltatorii au anuntat ca au vandut 62 de locuinte. Cea mai ieftina - 3,6 milioane de lire sterline.

Potrivit autoritatilor locale, doar 4 apartamente au fost inregistrate la Fisc, pentru plata impozitelor, si se cunosc doar trei dintre proprietari, unul dintre ei fiind Mohammed Saud Sultan Al Qasimi, din Emiratele Arabe Unite.

Asadar, cine locuieste in aceste apartamente? La aceasta intrebare au incercat sa raspunda jurnalistii de la Daily Mail, care au supravegheat cladirile mai multe zile.

“Oamenii astia nu sunt ca mine si ca tine. Multi dintre ei locuiesc in alte colturi ale lumii si stau in Londra doar cateva zile pe an”, a explicat omul care asigura paza al uneia dintre cladiri.

Este dificil sa nu-i simti dezamagirea, avand in vedere ca se astepta ca bacsisurile primite de la cei mai bogati oameni ai lumii sa fi depasit cu mult salariul sau modest. In schimb, insa, pazeste intrarea intr-un oras fantoma.

In spatele lui, ornamentele de Craciun sclipesc in brazii perfect aliniati, iar un om de la curatenie, imbracat in negru, matura singura frunza care se vede pe trotuar.

Un aer de singuratate si izolare domneste peste tot in One Hyde Park. Multe dintre excentricitatile pe care le ofera - recunoasterea dupa iris in lift sau ferestrele blindate, sunt aproape ridicole.

Complexul are o piscina de 21 de metri care este aproape in permanenta goala, o sala de cinema, saune, sala de sport, crama de vinuri, room service, plus un tunel care leaga cartierul de Mandarin Oriental, hotelul de 5 stele din vecinatate.

Cine are un apartament in acest complex plateste si cele mai ridicate taxe din lume. De exemplu, impozitele pentru un penthouse triplex in One Hyde Park ajung la 350.000 de lire sterline pe an.

Galerie Foto&Video

Sursa: InCont

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...