Finanţatorul proiectelor imobiliare (inclusiv al terenurilor pe care se află acestea) dezvoltate de SC Escape B 25 Impex SRL şi SC Elgi Com Cof SRL în Valea Lungă şi Valea Doftanei din Bucureşti - ATE Bank -, a cesionat datoriile celor două societăţi pentru că acestea nu şi-au plătit ratele scadente, nu au depus avansurile încasate de la clienţi în conturile băncii şi nici măcar nu au anunţat instituţia asupra acestor operaţiuni, au anunţat ieri reprezentanţii ATE Bank.

“Obiectul creditelor acordate a fost realizarea blocurilor de locuinţe, de către cele două societăţi comerciale, şi apoi vânzarea acestora, urmând ca din sumele încasate după finalizarea construcţiilor, să se ramburseze creditele acordate de către ATE Bank România celor 2 societăţi comerciale”, notează reprezentanţii băncii, precizând că au aflat de la clienţi că s-au încheiat antecontracte pentru vânzarea apartamentelor şi că aceştia au plătit avansuri de până la 80% din valoarea lor.
“Astfel, banca, în calitate de creditor garantat, s-a regăsit, alături de promitenţii cumpărători, în postura de păgubită, din cauza ingineriilor financiare instrumentate de reprezentanţii societăţilor SC Escape B 25 Impex SRL şi SC Elgi Com Cof SRL. (…) Întrucât reprezentanţii celor două societăţi nu au respectat termenele de încheiere a contractelor de vânzare-cumpărare în forma autentică, promitenţii cumpărători s-au prezentat la sediul băncii pentru a achita diferenţele infime (10-20%) rămase de achitat, solicitând în acelaşi timp şi radierea ipotecilor.

Or banca, în mod evident, nu a putut proceda la ridicarea acestor interdicţii, întrucât societăţile nu au rambursat şi nu au depus la bancă avansurile primite, banca putând proceda la radierea ipotecilor doar la primirea integrală a sumelor de bani”, notează reprezentanţii ATE Bank.

Aceştia i-au informat pe clienţii celor două proiecte că banca are ipotecă legală asupra apartamentelor şi că va iniţia procedurile de recuperare a creditelor.

Ca atare, au notificat cele două societăţi în privinţa faptului că le-au expirat şi pentru că nu şi-au achitat datoriile au “procedat la recuperarea acestor debite pe calea cesiunii de creanţă către o firmă, recuperând în acest fel debitele”.

“Societatea respectivă a adjudecat în contul creanţei imobilele scoase la licitaţie, devenind proprietarul ansamblurilor rezidenţiale edificate. Aceleaşi drepturi de a recurge la executarea silită au şi promitenţii cumpărători şi nu înţelegem de ce nu uzează de ele”, susţin reprezentanţii ATE Bank.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...