Veniturile nete obţinute de Atrium European Real Estate din închirierea parcului de retail Militari Shopping Center din Bucureşti au scăzut cu 2,5% în primele nouă luni, de la 5,1 milioane de euro în ianuarie-septembrie anul trecut la 5 milioane de euro.

În intervalul analizat, veniturile brute ale Militari Shopping Center au coborât cu 11,4%, de la 5,9 milioane de euro la 5,2 milioane de euro.

În termeni comparabili, veniturile nete au scăzut cu 1,9%, iar cele brute cu 11,4%, declinul fiind cauzat de discounturile acordate chiriaşilor care s-au confruntat cu dificultăţi din cauza situaţiei financiare nefavorabile, potrivit raportului grupului Atrium, citat de Mediafax.

Valoarea de piaţă a Militari Shopping Center a crescut cu 1,95 milioane de euro faţă de sfârşitul anului trecut, la 71,2 milioane de euro.

Gradul de ocupare la sfârşitul lunii septembrie se situa la 99,1%, faţă de 98,1% la finele anului trecut, în timp ce randamentul parcului de retail este de 9,6%.

Atrium deţine în România şi două terenuri, în judeţele Arad şi Constanţa, unde urmează să fie dezvoltate parcuri de retail. Terenurile sunt evaluate la 21,54 milioane de euro, la fel ca în decembrie.

Atrium European Real Estate a achiziţionat în 2004 prima fază a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiană Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizată în martie 2009, compania a anunţat că a alocat 67 de milioane de euro. Parcul are o suprafaţă de 52.957 metri pătraţi.

La nivel de grup, veniturile nete din chirii au crescut cu 12,5%, de la 112 milioane de euro la 126 milioane de euro.
Acţionarul majoritar al Atrium European Real Estate este grupul de investitori israelieni Gazit Globe, care a preluat în 2008 compania, la acea dată Meinl Land, şi a redenumit-o.

Grupul operează în mai multe state din regiune, respectiv în România, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, Rusia, Slovacia, Turcia, Bulgaria, Georgia şi Ucraina.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...