Aviva Investors a inchiriat un depozit de 5.200 mp catre proprietarii RomtransFondul de investiţii Aviva Investors, care administrează un portofoliu de 200.000 mp de proprietăţi în toată Europa, a închiriat 5.200 mp din parcul industrial Phoenix Logistics Center de lângă Bucureşti operatorului logistic DB Schenker Romtrans, potrivit Jones Lang LaSalle, intermediarul tranzacţiei.

După încheierea noului contract, proiectul, care se întinde pe 4,3 hectare de teren, mai dispune de 16.800 mp de închiriat.

Depozitul, care cuprinde 22.000 mp de spaţii de depozitare şi birouri, a fost achiziţionat în 2004 de către Aviva Investors.

„DB Schenker Romtrans planificau extinderea operațiunilor în deservirea retailerilor locali și au ales Phoenix Logistics Center datorită proximității de actualul centru logistic pe care îl dețin în Chitila”, a declarat Irina Iliescu, senior consultant în cadrul departamentului industrial al Jones Lang LaSalle (JLL).

DB Schenker a achiziționat în 2008 cel mai mare transportator din România - Romtrans, fiind în prezent o corporație cu circa 91.000 de angajați în peste 130 de locații la nivel mondial.

Departamentul industrial-logistic al JLL a încheiat zece tranzacții în 2011, în suprafață totală de 76.000 mp, tranzacții cu companii internaționale de genul The Toro Company, Nestle, Procter & Gamble, Heineken, Honeywell, Interpart Romania și Automotive Wiring Systems.

“Noile dezvoltări logistice vor fi constituite în principal din construcții la cerere (build-to-suit), foarte puține dezvoltări fiind speculative în București și la nivel national, în continuare din cauza lipsei finanțării. Se așteaptă ca serie de dezvoltatori noi să înceapă deja lucrările la proiecte de tipul build-to-suit în orașe precum București, Timișoara, Pitești și Ploiești”, explică Iliescu.

Nivelul chiriei contractuale este preconizat a rămâne stabil cu o ușoară tendință descrescătoare în semestrul al doilea al anului, situându-se în intervalul 3,5-4,15 euro, cu o rată de neocupare scăzând la 11-12% la nivelul orașului București.

În zona logistică de vest a Capitalei sunt concentrate companii precum Lidl Distribution Center, Otter Logistics, Avon şi Pepsi Americas, hipermarketul Carrefour, Militari Shopping Center (Praktiker, Domo), ACT Cold Storage, Peugeot sau Volvo.

Sursa: Capital

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...