Bancile au inceput sa scoata la vanzare casele romanilor rau-platniciPe site-urile instituţiilor de credit se găsesc sute de apartamente care au fost scoase la vânzare chiar şi la jumătate din preţul cu care proprietarii vând aceleaşi locuinţe în zone similare.

Băncile nu mai au răbdare cu clienţii rău-platnici şi au început să-i execute. Site-urile lor sunt pline de anunţuri imobiliare. Spre exemplu, la BCR sunt scoase la vânzare peste 100 de imobile. Pe un apartament în Oradea, BCR cere 149.000 de lei, la Braşov doar 127.000 de lei, iar la Baia Mare, numai 94.000 de lei.

Şi Raiffeisen Bank scoate la licitaţie, în luna aprilie, aproximativ 40 de imobile, atât apartamente, cât şi case. De exemplu, un apartament cu două camere în Târgu-Mureş este vândut cu circa 38.400 de euro. Totodată, în Botoşani, un apartament cu două camere este vândut cu 23.780 de euro, iar în Bucureşti poţi cumpăra de la aceeaşi bancă un apartament cu patru camere cu 59.800 de euro.

De asemenea, Leumi Bank scoate la licitaţie o garsonieră de 40 de metri pătraţi în sectorul 1 al Capitalei cu 57.590 de euro, iar OTP Bank vinde în Braşov o casă de 360 de metri pătraţi cu 65.089 de euro.

De regulă, băncile scot la licitaţie locuinţele la valoarea dată de evaluator.

Dacă după prima licitaţie nu se prezintă nimeni, preţul scade la 75% din valoarea evaluată. Persoana care a câştigat licitaţia trebuie să plătească imobilul în 30 de zile de la data vânzării. Pentru cumpărarea unei locuinţe executate silit este necesară depunerea unei garanţii în valoare de 10% din preţul imobilului la sediul băncii de la care vrei să cumperi imobilul respectiv.

Bunurile executate pot fi vândute şi sub nivelul creanţei pe care banca o are de recuperat pentru că debitorii pot fi urmăriţi şi pe alte bunuri pe care le au în proprietate chiar dacă acestea nu au fost puse drept garanţii în contractul de credit.

Sursa: Cotidianul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...