BCR acorda credite cu dobanda subventionata pentru reabilitare termica a imobilelorBanca Comercială Română (BCR) acordă credite cu dobândă subvenţionată integral de către stat proprietarilor de locuinţe sau asociaţiilor de proprietari care doresc să îşi reabiliteze termic imobilele, a anunţat luni banca.

BCR a semnat, recent, cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului o convenţie privind plata dobânzii subvenţionate aferentă creditelor bancare cu garanţie guvernamentală pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit.

Creditele pot fi accesate pentru reabilitarea termică a anvelopei clădirii şi a instalaţiilor aferente, cu scopul reducerii consumului de energie în clădirile de locuit. Sumele pot fi utilizate şi pentru repararea sau achiziţionarea cu montaj a unei centrale termice de bloc sau pentru o locuinţă individuală, se arată în comunicat.

“Pe lângă creditul propriu-zis, propunem clienţilor persoane fizice şi asociaţii de proprietari un pachet complet de produse şi servicii bancare, prin care aceştia pot realiza o economie de timp şi de bani.

Astfel, pentru asociaţiile de proprietari, pachetul conţine gratuitatea tuturor operaţiunilor intrabancare, abonament la serviciul de efectuare plăţi prin canale alternative fără comision lunar şi carduri de debit fără comision anual, precum şi dobânzi preferenţiale la constituirea depozitelor în lei la o lună.

De asemenea, oferim firmelor de construcţii care iau parte la programul de reabilitare termică a locuinţelor dobânzi avantajoase pentru sumele constituite ca garanţie de bună execuţie a lucrarilor”, a declarat şefa departamentului Dezvoltare Afaceri şi Produse Micro şi PFA din cadrul BCR, Melania Mirea.

Potrivit băncii, creditul se acordă şi pentru instalarea unor sisteme alternative de asigurare a energiei aferente încălzirii sau iluminatului.

Totodată, pot fi făcute lucrări de termo-hidro izolare a acoperişului/terasei, dar şi de înlocuire a tâmplăriei exterioare cu tâmplărie performanţă din punct de vedere energetic.

Perioada de acordare a creditului este de maximum cinci ani, iar dobândă este integral subvenţionată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Banca precizează că nu percepe niciun alt comision în afară comisionului de gestiune solicitat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

BCR gestionează active de peste 16 miliarde euro şi are în prezent o reţea de 668 de unităţi de retail, pentru populaţie şi microîntreprinderi, precum şi 48 de centre de afaceri corporate, dedicate în special IMM-urilor şi companiilor mari.

BCR emite 25 tipuri de carduri de credit şi de debit şi are instalată cea mai mare reţea naţională de ATM şi POS, respectiv peste 2.000 de bancomate şi circa 17.000 de terminale electronice operaţionale la comercianţi pentru plata cu card.

Sursa: Money.ro

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...