bcrBanca Comercială Română (BCR) se pregătește să înceapă acordarea de credite în lei în cadrul programului Prima casă. Astfel, banca a primit în cadrul acestui program o sumă suplimentară în valoare de 45 de milioane de euro pe care intenționează să o acorde numai sub formă de credite în lei imediat ce legislația va permite băncilor să își completeze și/sau modifice ofertele inițiale de finanțare.

ioanamihaiProgramul Prima casă se bucură de un succes enorm în rândul clienţilor încă de la lansare. Numărul cererilor s-a menținut într-un ritm constant de la începutul anului, astfel că volumul total al solicitărilor de credite depuse a ajuns să depășească semnificativ suma pe care BCR o mai are la dispoziție. (…) Opţiunea noastră de a continua creditarea în cadrul programului Prima casă în moneda națională urmează atât recomandările Băncii Naţionale a României cu privire la încurajarea creditării în lei, cât şi dorinţele clienţilor, ale căror solicitări de creditare în lei sunt tot mai numeroase, pe fondul unei tot mai mari popularizări a riscului valutar asumat în cazul împrumuturilor în altă monedă decât cea în care realizează venitul”, susține Ioana Mihai, șef departament Credite Garantate în BCR.

Până în prezent, banca a acordat circa 30.000 de credite în cadrul Prima casă, în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro. În ceea ce priveşte profilul beneficiarilor creditelor acordate prin program de BCR, aceştia sunt bărbaţi tineri (25-34 de ani) care au luat creditul pe o perioadă de 30 de ani. Regiunea cea mai activă este Bucureştiul, a cărei cotă în volumul total de credite acordate a crescut la 45% în a patra etapă a programului, faţă de cota aferentă în prima etapă (36%). Următoarele șase cele mai atractive judeţe active în Prima casă după Capitală sunt Timiş, Cluj, Iaşi, Constanţa, Brașov şi Sibiu.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...