Banca Comercială Română (BCR) a lansat o alternativă de finanţare la Prima Casă 3 exclusiv pentru clienţii care nu mai pot aştepta următoarea etapă a programului guvernamental, cu costuri similare, a anunţat ieri banca.

Lansarea creditului “Prima Casă de la BCR” are loc în contextul în care plafonul de garantare alocat băncii, în valoare de 64 milioane euro, a fost epuizat, se arată într-un comunicat al BCR.

“Creditul Prima Casă de la BCR se adresează clienţilor care au depus deja documentaţia, dar nu mai pot aştepta lansarea programului Prima Casă 4 datorită faptului că antecontractele de vânzare-cumpărare încheiate expiră în foarte scurt timp. (…) dobânda este aceeaşi ca la Prima Casă 3″, a declarat în comunicat Ştefan Coroianu, director executiv Direc ia Managementul Produselor Retail, BCR.

Destinaţia împrumutului este achiziţia de locuinţe finalizate, perioada de creditare variază între 5 şi 30 de ani, iar avansul este de 15%. Valoarea creditului variază între 5.000 euro şi 66.500 euro, în funcţie de anul construcţiei locuinţei achiziţionate.

Costurile sunt similare cu cele de la creditul Prima Casă 3 - clienţii cu istoric beneficiază de o dobândă EURIBOR 3M + 3,75%, iar clienţii standard EURIBOR 3M + 3,95% singurul cost suplimentar suportat de client fiind comisionul lunar de administrare în valoare de 7 euro pentru credite mai mici de 20.000 euro şi 17 euro pentru împrumuturile de cel puţin 20.000 euro.

Printre avantajele noului produs se află eliminarea interdicţiei de vânzare a locuinţei în primii 5 ani, nu trebuie constituit un depozit colateral şi nu se plăteşte un comision anual, precum şi durata de aprobare redusă a creditului. BCR nu percepe comision de analiză a dosarului.

Programul Prima Casă a fost continuat şi în acest an, cu acelaşi nivel al cuantumului garanţiei de stat, în limita unui plafon total de garanţii de 200 milioane euro, reprezentând diferenţa neutilizată la finele anului 2010 din plafonul de 1,7 miliarde euro alocat programului Prima Casă în anii 2009-2010.

Guvernul a decis, la finele lunii martie, ca garanţia statului la creditele contractate prin programul Prima Casă să fie redusă la jumătate, iar în program să fie incluse şi persoanele care deţin deja o casă în suprafaţă maximă de 50 metri pătraţi şi doresc un confort sporit, băncile având la dispoziţie trei luni pentru a stabili dacă acceptă noile condiţii.

Premierul Emil Boc declara la începutul lunii aprilie că a patra etapă a programului Prima Casă va începe după Sărbătorile de Paşte.

Până în prezent şi alte bănci, printre care Raiffeisen, CEC Bank şi Millennium Bank, au lansat împrumuturi care pot fi acordate în condiţii similare cu cele din cadrul programului Prima Casă.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...