Bilantul primei luni de asigurari obligatorii: doar 0,02% dintre locuinte sunt asigurateMarius Bulugea, preşedintele Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), a declarat pentru The Money Channel că s-au încheiat 15.000 de poliţe în prima lună de la introducerea asigurării obligatorii a locuinţei. În România sunt aproximativ 8,3 milioane de locuinţe.

Potrivit preşedintelui PAID, din cele 15.000 de poliţe încheiate, 13.200 sunt pentru locuinţe de tipul A (construite din cărămidă, beton, lemn) - pentru care prima anuală este de 20 euro, iar aproximativ 1.800 sunt de tipul B (construite din chirpici, paiantă, vălătuci) - pentru care prima anuală este de 10 euro.

65% (aprox. 5,4 milioane) dintre locuinţele din România sunt de tipul A, restul de 35% (2,9 milioane) fiind de tipul B.

La momentul lansării asigurării obligatorii, oficialii PAID sperau ca în primul an 20% din proprietarii celor 8,3 milioane de locuinţe din România să semneze poliţele obligatorii în primul an de funcţionare a sistemului. 800.000 de poliţe ar trebui să fie încheiate până la sfârşitul acestui an, potrivit estimărilor iniţiale.

Bulugea spune că încă are în vedere această cifră şi crede că pe măsură ce oamenii vor fi informaţi despre beneficiile poliţei obligatorii, numărul de locuinţe asigurate va creşte.

“Vom încerca să întreprindem câteva dintre măsurile care ne stau la îndemână pentru ca lumea să fie informată în privinţa poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor (…) Eu cred că în lunile viitoare număriul poliţelor va creşte într-un ritm accelerat”, spune preşedintele PAID.

Cei care nu încheie asigurararea obligatorie în următoarele şase luni sunt pasibili de amendă de la 100 la 500 de lei.

Pool-ul este compus din 13 firme de asigurare de pe piaţa locală: Astra, Groupama, Uniqa, Generali, Ardaf, Euroins, Carpatica, Grawe, Credit Europe, ABC, Certasig, City şi Platinum.

Sursa: Money.ro

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...