Blackstone se extinde pe piata din China
icon1 redactor | icon2 News | icon4 08 24th, 2010  

Fondul american de investitii private Blackstone va face prima investitie serioasa pe piata de imobiliare din China, dupa ce a semnat un acord cu Great Eagle, cel mai mare dezvoltator din Hong Kong.

Blackstone va sustine constructia a o mie de apartamente de lux si a 400 de camere de hotel in centrul comercial si financiar Dalian.

Acest anunt vine la o saptamana dupa ce compania americana a informat ca intentioneaza sa-si dubleze investitiile in China la trei miliarde de dolari in urmatorii cinci ani.

Fondul de investitii a intrat pe piata imobiliara din China in 2008, investind la acea vreme 159 de milioane de dolari (1,1 miliarde de yuani) intr-un centru comercial din Shanghai, a anuntat presa chineza, potrivit AFP.

Anul trecut, Blackstone Group a strans 3,1 miliarde de euro pentru un fond de investitii imobiliare pentru proprietati din Europa, grupul mizand pe o revenire a acestui sector.

Great Eagle a avut un profit dupa taxare de aproximativ 164 de milioane de dolari, iar valoarea activelor nete se ridica la 2,83 miliarde de dolari pentru anul financiar 2009, potrivit site-ului grupului.

Preturile pe metru patrat continua sa creasca

De curand, preturile la case au depasit in Hong Kong recordurile din 1997 cu aproximativ 78%, trecand de 770 de dolari pe metru patrat.

Pe masura ce economia a inceput sa creasca, iar consumul sa ia avant, tot mai multe companii straine au devenit interesate sa intre pe piata imobiliara din China.

Guvernul chinez cere bancilor teste de stres, pentru a se asigura ca sectorul bancar, unul dintre cele mai importante din economia tarii, nu se supra-incalzeste.

In aprilie, autoritatile de la Beijing au adoptat noi masuri avand ca scop contracararea specu­latiilor si cresterea preturilor pe piata imobiliara.

Bancile au fost incurajate sa refuze acordarea de noi credite ipotecare clien­tilor care au deja doua sau mai multe proprietati.

In plus, guvernul chinez a majorat nivelul avansului minim pentru achi­zitia celei de a doua case pana la 50% din valoarea acesteia si a stabilit la 30% avansul minim pentru achizitia primei case cu o suprafata ce depaseste 90 de metri patrati.

De asemenea, bancile pot sa respinga acordarea de credite per­soanelor care nu pot face dovada ca au locuit si au platit impozite in orasul in care vor sa cumpere casa.

China inten­tioneaza si sa introduca un impozit pe proprietatile rezidentiale, in prezent existand doar taxe pentru proprietatile comerciale.

Sursa: Financiarul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...