Bloc-turn peste zona protejata
icon1 redactor | icon2 News | icon4 05 6th, 2010  

Un imobil de 27 de metri a fost avizat în Piaţa Lahovari de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice. Noua construcţie va fi ridicată în spatele unei clădiri, vis-a-vis de Spitalul de oftalmologie.

Decizia finală privind ridicarea noii clădiri îi aparţine Ministerului Culturii. Proiectul care a primit de curând avizele favorabile a avut un parcurs interesant, fiind respins de precedenta Comisie Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a Primăriei Capitalei, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Ceva mai târziu, în octombrie 2008, imobilul de 27 de etaje a fost respins şi de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice. În ciuda nenumăratelor controverse, directorul Direcţiei de Cultură Bucureşti, Eugen Pleşca, a semnat în cele din urmă avizul.

Ulterior, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice a reanalizat proiectul, posibil în urma unei contestaţii, şi a decis avizarea sa. “Nu este prima oară când Comisia Naţională a Monumentelor istorice avizează proiecte controversate pe care Comisiile Zonale le-au refuzat.

Cazuri similare au avut loc cu proiecte respinse de Comisiile Zonale din Cluj, Iaşi, Braşov”, a precizat Nicuşor Dan, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

Sursa: Jurnalul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...