Boc, printre dragoni si ghirlande, a pus temelia China Town din AfumatiPremierul a participat ieri la lansarea proiectului imobiliar de la Afumaţi

Doi dragoni din carton, sclipici şi cu mult puf zac pe betonul supraîncălzit. Zece dansatori se mişcă parcă teleghidaţi şi transpiră nervoşi în jurul lor. Agitaţia e la cote maxime.

În inima localităţii Afumaţi, într-o zi toridă de vară, a ales să vină pentru a-şi da binecuvântarea pe o afacere în plină dezvoltare premierul Emil Boc.

Organizatorii complexului chinezesc roiesc de colo-colo pentru a trasa cu funde roşii orice mişcare ce va fi făcută de “faţa” executivă.

Pregătirile din imensul talcioc din care te loveşte mirosul de plastic sunt departe de a fi gata. Zece tinere oacheşe în haine tradiţionale asiatice sunt plantate la intrarea în clădirea de termopane, iar un chinez minion, pe a cărui curea lucesc în soare iniţialele Louis Vuitton, dirijează printr-o mică staţie circulaţia din faţa intrării gonflabile.

Vădit nervos, după cum îi sar ochelarii de soare de pe nas la auzul sirenelor coloanei guvernamentale, într-o înşiruire de cuvinte doar de el înţeleasă, micul asiatic aşază ordonat comitetul de primire.

O investiţie de peste 100 de milioane de euro

Premierul este întâmpinat de am-basadorii chinez şi turc, dar şi de Ioan Alexandru - preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Chineze - un asiatic care se pare că a ales se naturalizeze şi să se integreze pe plaiurile mioritice după cum o demonstrează numele, dar nu şi accentul românesc.

“Impresionant, impresionant”, re-marcă Emil Boc în faţa planurilor de ridicare a viitorului oraş, complex care, în câţiva ani, ar trebui să rivalizeze cu China Town-urile din alte state. Proiectul imobiliar de la Afumaţi, spun investitorii, se ridică la peste 100 milioane euro şi va cuprinde locuinţe, precum şi spaţii verzi, alei, şcoli, grădiniţe, magazine, restaurante şi depozite.

Termopane sub ploaia cu succes

Şeful Executivului a inaugurat, ieri, lucrările la nişte hale, cele care vor fi înălţate în afară de cele 5 linii de magazine deja existente la Afumaţi şi care cuprind 350 de spaţii comerciale.

“Vreau să vă mulţumesc pentru invitaţia la acest eveniment extraordinar. Se spune la noi, în România, că dacă vine ploaia atunci când se deschide un obiectiv înseamnă că va fi un mare succes”, şi-a început discursul şeful Executivului în faţa investitorilor chinezi şi turci, remarcând cei câţiva nori care stăteau să se “rupă” deasupra corturilor din curtea complexului.

Sute de asiatici aduşi de organi-zatori aplaudau frenetic fiecare frază a lui Boc, mai ales că premierul s-a mândrit în faţa acestora şi cu realizările foştilor politicieni. “Ne leagă o frumoasă relaţie de colaborare şi prietenie între România şi China (aplauze - n.r.)… România a fost una dintre primele ţări care a recunoscut China în 1949 (aplauze frenetice - n.r.). De atunci avem o relaţie extrem de eficientă pe toate planurile”, explică firul istoriei Emil Boc.

Câştigătorii crizei, farmecul asiatic şi trei lopeţi de pământ

Sub picăturile tot mai dese de ploaie, premierul a vorbit de China Town ca despre un “obiectiv de maximă eficienţă şi atracţie în România” şi a dat asigurări că investiţiile vor fi sprijinite de Guvern, indirect, prin păstrarea cotei unice şi neimpozitarea profitului reinvestit.

De aceea, a susţinut Boc întâmpinat cu un nou val de aplauze, oamenii de afaceri care vor investi şi pe timp de recesiune vor avea cel mai mult de câştigat de pe urma crizei.

“Vă doresc succes şi sunt convins că alături de alte milioane de români voi fi unul dintre aceia care voi fi prezent în China Town de aici înainte, iar românii vor vedea China Town nu numai la televizor, ci vor avea ocazia să-l vadă aici, acasă, în România”, a spus entuziasmat premierul.

“Sunt convins că proiectul va aduce mai aproape de noi farmecul şi miracolul chinezesc”, a continuat acesta, parafând mai apoi sprijinul guvernamental cu trei lopeţi de pământ la piatra de temelie a viitorului complex chinezesc.

În marea de conffeti, premierul a primit, la plecare, un cadou muzical de la amicii asiatici. O interpretă de muzică folclorică i-a cântat lui Boc una dintre melodiile sale preferate: “Puşca şi cureaua lată”.

Sursa: Gandul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...