Bucurestenii vand garsoniere confort 3 la pret de LoganScaderea preturilor la locuinte a adus preturile garsonierelor confort 3 din Bucuresti la nivelul de 7.000-11.000 de euro, bani cu care poate fi cumparat un autoturism Logan nou, reiese din informatiile de pe site-urile de anunturi imobiliare.

Ce inseamna o garsoniera confort 3?

O suprafata de 16-17 metri patrati, fara bucatarie si cu un grup sanitar de circa doi metri patrati. Unde pot fi gasite aceste locuinte? In zone precum Aparatorii Patriei (Berceni), Rahova, Pieptanari, Pantelimon sau Titan, in zona proiectului Iris Shopping Center.

Pe langa spatiul mic, comparabil doar cu cel al camerelor de camin din unele campusuri universitare, un alt motiv pentru care preturile acestor locuinte au scazut catre nivelul de 500 de euro/metrul patrat este legat de locatarii din aceste zone.

“De o luna de zile avem la vanzare garsoniera, am avut si acum o ora o vizualizare, dar oamenii renunta cand vad zona. Garsoniera este libera, deoarece si proprietarii aveau ceva probleme cu vecinii”, spune Virgil, un agent imobiliar care incearca sa vanda o garsoniera confort 3 pe bulevardul Pieptanari, etajul doi din patru, avand termopane, gresie, faianta si usa metalica. Pretul? 8.000 de euro, urgent.

Ce se poate cumpara cu acesti bani? Un autoturism Logan nou, model Preferance, cu motor de 1,6 litri si 90 de cai- putere, cu garantie extinsa pentru 12 luni si airbaguri laterale pentru locurile din fata.

“Ce poti cumpara la banii astia?”, se intreaba oarecum descumpanit agentul imobiliar. Garsonierele scoase recent la vanzare de catre ANL au preturi de maximum 19.140 de euro, pret care poate fi redus cu 2% pentru fiecare an in care locuinta a fost folosita. Dar aceste locuinte pot fi cumparate doar de catre chiriasii care au stat cel putin un an in locuinte, iar acestia nu le vor putea instraina timp de cinci ani.

Sursa: Ziarul Financiar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...