Bucurestiul urca doua locuri in topul celor mai scumpe piete pentru spatiile industrialeCapitala Romaniei s-a clasat in acest an pe locul 36 in topul celor mai scumpe orase in functie de chiriile pentru spatiile industriale, in urcare cu doua locuri fata de anul trecut, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield.

In Bucuresti, o companie plateste o chirieanuala de 57 euro/mp pentru spatiile industriale, ceea ce inseamna o chirie lunara de 4,75 euro/mp.

“Costul ocupational in sectorul industrial va fi relativ acelasi ca si in anul trecut. Procentul de neocupare pentru spatii industriale este de aproximativ 10 - 12% in prezent, fiind relativ ridicat comparativ cu anul 2008, cand acest grad de neocupare a fost de aproximativ 4%” a declarat Gabriel Sfetcu (foto), directorul departamentului industrial al Cushman & Wakefield Romania.

In cursul anului 2010, consultantii companiei estimeaza o usoara crestere a cererii de spatii industriale, predominante fiind cererile de spatii mici, cuprinse intre 1.000 mp si cel mult 2.500 mp.

“Parerea noastra este ca vom asista la o usoara crestere, de maximum 10% fata de 2009, a cererii de spatii destinate activitatilor de productie”, a adaugat Sfetcu.

Nivelul chiriilor din piata locala pentru segmentul logistic este mai mic comparativ cu cel inregistrat in Sofia, unde chiria anuala este de 61,11 euro/mp, insa este mai mare fata de Budapesta, unde o companie plateste anual 49,80 euro/mp.

Pe primele locuri in topul celor mai scumpe piete pentru spatiile industriale se claseaza Londa (200,28 euro/mp/an), Tokyo (151,73 euro/mp/an) si Hong Kong (145,89 euro/mp/an), potrivit raportului Cushman & Wakefield.

Cushman & Wakefield Romania este unul din cei mai importanti jucatori din piata de consultanta imobiliara, cu o cifra de afaceri 5,4 milioane de euro in 2008. Compania a anuntat recent ca a intermediat inchirierea unui suprafete 1.700 mp de spatii industriale in Centrul de distributie Monsena.

Sursa: Wall-Street

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...