Cand vine momentul sa-ti vinzi casa?
icon1 Editor | icon2 News | icon4 06 6th, 2011  

Cand vine momentul sa-ti vinzi casa?Cand ajunge un proprietar la concluzia ca a venit clipa sa-si vanda apartamentul? De obicei, cand ajunge in una din urmatoarele situatii, preluate de la Realty Times.

Riscul ca locuinta sa fie executata silit

Multi proprietari se regasesc in situatia de a trebui sa plateasca un credit pe care nu si-l permit, fie pentru ca au ramas fara job fie pentru ca ratele lunare cresc peste masurile lor.

Si atunci, in loc sa astepti banca sa-ti vanda casa, cel mai bine e sa gasesti tu un cumparator la un pret acceptabil.

Pierderea job-ului

Este situatia premergatoare scenariului de mai sus. Daca ai ramas fara job dar ai reusit sa-ti platesti ratele la timp, te poti gandi mai relaxat la vanzarea apartamentului.

Dar nu poti ignora posibilitatea de a ajunge in scurt timp fata in fata cu executorul.

Relocarea

Cateodata, este nevoie sa schimbi orasul, doar pentru ca ai gasit un job mai bun. De cele mai multe ori, tranzactiile trebuie sa se desfasoare cat mai rapid, asa ca trebuie sa fii de doua ori mai atent cu cei care iti trec pragul, pentru vizionare.

Schimbare stilului de viata

Generatia “baby boomer” a ajuns acum la pensionare. Pentru ca ritmul vietii se schimba si copii lor sunt deja mari, cei mai multi se gandesc sa se mute intr-o casa mai mica si mai usor de intretinut. Sau poate la tara.

Casa de vis

Cumparatorii au acum de unde alege. Casele si apartamentele sunt cu mult mai ieftine decat in urma cu cativa ani.

Daca un proprietar are ceva lichiditati si viseaza la alta casa de multa vreme, acum e momentul sa vanda casa detinuta, sa adauge necesarul si sa se mute in casa de vis.

Ai nevoie de bani rapid

Cea mai frecventa motivatie. Casa ta este cel mai important bun pe care il detii. Daca ai nevoie de bani lichizi din oricare motiv, vanzarea locuintei este, de obicei, prima optiune.

Investitii paguboase

Daca ai investit intr-un apartament, cu gandul ca vei scoate un profit important rapid, este posibil sa o fi facut prea tarziu. Bula imobiliara a crescut cateva conturi, peste noapte, insa s-a spart in urma cu ceva ani.

Preturile apartamentelor au fost in cadere libera, in ultimul timp, astfel ca daca vrei sa-ti limitezi pierderile, poti vinde pana nu scad preturile si mai mult.

Sursa: Bloombiz

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...