Retailerul francez Carrefour a deschis astazi cel de-al doilea supermarket din Capitala, dupa ce a intrat pe piata din Capitala cu acest format de magazin la finalul lunii martie, in cartierul Militari.

Supermarketul Carrefour Market, situat in piata Chilia Veche din cartierul Drumul Taberei, are o suprafata de vanzare de 430 de metri patrati si este deschis intr-un spatiu aflat in proprietatea firmei Practic SA, potrivit reprezentantilor Primariei Sector 6.

Compania Practic SA este detinuta de Radu Dimofte, partener de afaceri al lui Gabriel Popoviciu.

Acesta este cel de-al doilea magazin deschis de Carrefour intr-un spatiu inchiriat de la Dimofte dupa supermarketul din Piata Gorjului. Anterior pe aceste spatii erau amplasate tot magazine alimentare.

Potrivit unei campanii de recrutare derulate de grupul francez, Carrefour intentioneaza sa mai inaugureze alte doua supermarketuri Carrefour Market in zonele Panduri si Ghencea din Capitala. Reprezentantii Carrefour nu au raspuns solicitarii ZF pana la inchiderea editiei.

Dimofte detine 48,4% din Practic SA, fiind unul dintre cei mai mari proprietari de spatii comerciale stradale din Bucuresti, si este cunoscut in mediul de afaceri ca partener al lui Gabriel Popoviciu, proprietarul proiectului imobiliar Baneasa din nordul Capitalei.

Aproape jumatate din totalul spatiilor comerciale din Capitala sunt in proprietatea catorva antreprenori locali, printre care Gabriel Popoviciu, Alain Bonte si Liviu Tudor.

Carrefour, cel mai mare operator de hipermarketuri, cu afaceri de 1,13 mld. euro, si-a facut intrarea pe supermarketuri in 2007 prin preluarea Artima de la Enterprise Investors, iar cifra de afaceri pe aceasta piata poate fi estimata la 120 mil. euro.

Cel mai important competitor al Carrefour pe aceasta piata este Mega Image, retea detinuta de grupul belgian Delhaize, care a mai semnat doua tranzactii pentru a-si consolida pozitia: La Fourmi si 4 magazine Prodas.

Sursa: Ziarul Financiar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...