Locuințe RA-APPS ocupate de Mircea Geoană, de șeful DNA Daniel Morar, de fosta atletă Doina Melinte, de miniștri și de foști demnitari se regăsesc pe lista celor peste 700 de imobile pe care Regia le va scoate la vânzare prin licitație cu strigare.

Pe lista imobilelor care vor fi scoase la vânzare de RA-APPS, obținută de MEDIAFAX, au fost incluse și spații folosite de mai mulți ani de diferite fundații și organizații neguvernamentale, dar și apartamente ocupate încă de foști demnitari ai regimului comunist, precum și hotelurile Triumf din București și Mara din Sinaia, clubul Floreasca și peste 20 de vile din stațiuni montane și de pe litoral.

În București vor fi scoase la vânzare mai multe sute de apartamente din zone centrale ocupate în prezent de miniștri, secretari de stat, consilieri guvernamentali, inclusiv de la Cancelaria premierului, de fundații și organizații neguvernamentale, precum și de foști miniștri în regimul comunist.

Pe listă se regăsesc adresele unde locuiesc miniștri precum Daniel Funeriu, Gheorghe Ialomițianu, foști miniștri precum Cseke Attila, europarlamentari precum Adrian Severin, fundații precum “Renașterea” condusă de Mihaela Geoană, vicepreședintele AVAS Ionela Pop Bruchental, directorul general al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci, inspectorul general al Poliției Române, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, procurorul general al DNA, președintele Agenției Domeniilor Statului, fostul procuror general al României Tănase Joița, foști demnitari ai regimului comunist sau de după 1990, precum Șerban Nicolae sau Ștefan Andrei (ministru de Externe în perioada comunistă).

Pe aceeași listă se regăsesc două apartamente din str. Constantin Prezan nr.4, adresă la care au locuit, la un moment-dat, în aceeași perioadă, Adrian Năstase, Traian Băsescu și Nicolae Văcăroiu.

La acea vreme, parterul era ocupat de Traian Băsescu, etajul 1 de Adrian Năstase și etajul 2 de Nicolae Văcăroiu. Ulterior, Năstase și Băsescu s-au mutat.

Pe listă au fost incluse și imobilul cu garajul aferent din strada Starostescu nr. 3, ocupat de președintele Senatului, Mircea Geoană, dar și imobilul din strada Câmpineanu 3A în care funcționează și firma fiicei secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu.

Simultan, alte bunuri au fost scoase din baza de protocol a statului și pregătite pentru vânzare, printre care active ale complexului Scroviștea, mai multe vile din comuna Snagov, inclusiv Casa Țărănească, centrul de conferințe club-bazin din Neptun, complexul Doina din Neptun, birourile din centrul Capitalei închiriate Asociației 21 Decembrie.

Sursa: Curentul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...