Casele de lux executate silit, paradis pentru studentiÎn Merced, un mic orășel din inima Văii San Joaquin, SUA, piața imobiliară a fost puternic lovită de criză și multe case au fost executate silit. Iar unii studenți au profitat. Vezi cum.

Heather Alarab, studentă la Univesitatea din California și Jill Foster, stundentă în anul I, știu că popularitatea de care se bucură brusc în rândul colegilor nu se datorează inteligenței, personalității sau a calităților sportive.

În timp ce alți studenți se înghesuie în camerele mici din campusuri, cele două studente locuiesc într-o casă mare și nu se plâng că nu au spațiu.

Faptul că mulți locuitori nu și-au mai putut plăti ratele la bănci pentru casele imense cumpărate, s-a dovedit a fi de bun augur pentru mii de studenți sătuli de camerele mici de la cămin, scrie New York Times.

Casele în care stundeții se mută sunt luxoase, au camere mare, multe locuri de parcare în garaj, băi imense prin care se pot plimba, pereți acoperiți cu tapet, candelabre și șeminee. Și nu doar că se bucură de lux, dar studenții plătesc și mai puțin.

Din statisticile universităților reiese că pentru un pat și o masă, tânărul are de plătit 13.720 de dolari pe an, în timp ce, dacă se cazează în afara campusului, costul este aproape la jumătate: 7.000 dolari.

Studenții care împart o super-casă plătesc pentru o cameră spațioasă și baia proprie între 200 și 350 dolari pe lună.

Spre exemplu, Gurbir Dhillon care studiază biologia celulelor moleculare, plătește mai mult cu 70 de dolari decât colegii săi. Și asta pentru că s-a instalat într-un penthouse, cu piscină demnă de palatele lui Cezar și o baie imensă, pe are tânărul a umplut-o cu șăpci de baseball și tricouri, mai scrie New York Times.

Orașul Merced numără doar 79.000 de locuitori și este al treilea la nivel național în ceea ce privește casele exececutate silit, după Las Vegas și Vallejo, spune Daren Blomquist, de la RealtyTrac, o companie care urmărește vânzările de case.

Cu mii de case care stau goale, multe dintre ele fiind executate silit, studenții care sunt dispuși să împartă casele au fost o mană cerească, spune Ellie Wooten, fost primar al orașului și broker imobiliar.

Cinci studenți care plătesc 200 de dolari pe lună fiecare ajută familiile care nu își permit să plătească nici 800 de dolari pe lună.

Sursa: Money.ro

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...