locuinte-de-povesteToți am fost fascinați de lumea poveștilor când eram copii și de casele pe care le vedeam în desenele animate care ecranizau aceste povești. Că era vorba despre Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, de Hansel și Gretel, de cei trei porcușori sau de femeia săracă ce trăia într-un pantof, poveștile ne-au înfrumusețat copilăria. Unii dintre noi sunt fascinați și astăzi de aceste povești sau măcar își aduc aminte de ele cu nostalgie. De aceea, cu ajutorul cnbc.com, vă prezentăm zece locuințe insiprate din povești și aflate la vânzare în prezent.

searles-castleCastelul Searles

Amplasare: Great Barrington, Massachusetts

Preț: 11 milioane de dolari

Dormitoare / băi: 14 / 17

Suprafață (mp): 5.574

Proprietatea, construită în stil de castel francez, are un teren cu o suprafață de 24,7 ha și este amplasată în regiunea Berkshires din vestul Massachusetts. Realizată de Mary Hopkins, văduva titanului șoselelor, în 1887, a luat mai târziu numele celui de-al doilea soț al ei, Edward Searles, pe care l-a angajat să-i decoreze casa. În perioada recentă, proprietatea a fost utilizată ca școală sau ca spațiu pentru organizarea de evenimente.

moroccan-palaceAli Baba și cei 40 de hoți

Amplasare: Houston, Texas

Preț: 8,9 milioane de dolari

Dormitoare / băi: 8 / 10

Suprafață (mp): 1.827

Acest palat în stil marocan cuprinde camere pentru Aladdin, Ali Baba și cei 40 de hoți, dar și opt dormitoare în clădirea principală și șase dormitoare și șase băi în cea de oaspeți ce are două etaje. Lângă piscina imensă mai există două cabane, proprietatea găzduind și o grădină zoologică cu animale de companie.

spadena-witch-houseCasa vrăjitoarelor

Amplasare: Beverly Hills, California

Preț: 2,872 de milioane de dolari

Dormitoare / băi: 3 / 4

Suprafață (mp): 369

Această locuință de poveste are mai multe nume: Casa Spadena, Casa Vrăjitoarei sau Casa Hansel și Gretel. Ea a fost construită în 1921 de scenograful de la Hollywood Harry Oliver și a fost utilizat la început ca spațiu pentru birouri și dressing pentru studioul de film mut Willat Studio. Următorii proprietari au fost cei din familia Spadena, dar nu există niciun motiv să credem că acolo ar fi locuit Hansel și Gretel sau vrăjitoare. La sfârșitul anilor ‘90, casa ajunsese în ruină, dar a fost renovată și restaurată recent.

white-castleCastelul Alb

Amplasare: Wildwood, Missouri

Preț: 2,6 milioane de dolari

Dormitoare / băi: 6 / 8

Suprafață (mp): 1.066

Locuința a fost realizată astfel încât să imite stilul arhitectural întâlnit la castele, chiar dacă este o construcție nouă. Astfel, ea cuprinde o cramă pentru 1.000 de sticle, scări în spirală, pereți dați cu var, ușă de intrare din bronz, coloane din travertin, dar și tavane și podele realizate din lemn de cireș, mahon, nuc și arțar.

horsey-habitationCasa cailor

Amplasare: Holladay, Utah

Preț: 1,499 de milioane de dolari

Dormitoare / băi: 4 / 5

Suprafață (mp): 565

Proprietatea este ideală pentru fetele obsedate de poveștile cu cai pentru că are în componență un grajd de cai, dar și alte detalii șic: un dormitor triunghiular cu tavanul pictat ca cerul, ferestre care se termină cu arcade care îi dau un aer vechi deși casa este realizată în 1996 și o fereastră vitraliu foarte colorată.

california-cottageFerma animalelor

Amplasare: Topanga, California

Preț: 499.000 de dolari

Dormitoare / băi: 2 / 1

Suprafață (mp): 85

Această casă țărănească are aspectul de pe vremuri și te duce cu gândul la câteva desene animate în care cocoșii pornesc în aventură. Ea este construită în 1930 și, chiar dacă este foarte mică, cuprinde o grădină plină de copaci și un curs de apă.

brick-houseCei trei porcușori

Amplasare: Aiken, Carolina de Sud

Preț: 359.000 de dolari

Dormitoare / băi: 2 / 1

Suprafață (mp): 136

Așa cum era în desenul animat cu cei trei purceluși, cel mai isteț dintre ei și-a construit o casă din cărămidă care să reziste suflatului lupului cel rău care vroia să-i mănânce. În plus, ele rezistă în timp, ca dovadă că această locuință a fost realizată în 1915, dar a fost renovată și modernizată recent. Este o căsuță mică, dar viitorul proprietar va avea posibilitatea să o extindă pentru că dispune de peste 2 ha de pășune.

haines-shoe-houseFemeia săracă ce locuia într-un pantof

Amplasare: Hellam, Pennsylvania

Preț: 140.934 de dolari

Dormitoare / băi: 3 / 2

Suprafață (mp): 140

Locuința ciudată în formă de pantof este amplasată pe strada Locuinței Pantof și a fost utilizată de multe femei importante dar doar temporar ca locuință de oaspeți care găzduia cuplurile care doreau să îți petreacă weekend-urile acolo. Inclusiv cei proaspăt căsătoriți erau invitați să locuiască acolo de proprietarul ei, vânzătorul de pantofi Mahlon Haines. În glezna pantofului/casei se află un magazin de înghețată, iar pe proprietate mai există o casă în formă de pantof pentru câini.

chaplin-courtCharlie Chaplin

Amplasare: Hollywood, California

Această locuință are o arhitectură asociată celor a caselor din filmele lui Charlie Chaplin și a fost cândva a actorului american John Barrymore. Totuși, ea a aparținut de-a lungul timpului și altor actori holywoodieni ca Douglas Fairbanks, Rudolph Valentino, Judy Garland și Patrick Dempsey. Ea a fost lăsată în paragină la un moment dat, dar a fost restaurată și adusă la variantă originală cu un milion de dolari.

disney-courtAlbă ca Zăpada și cei șapte pitici

Amplasare: Los Angeles, California

Dacă această casă realizată în 1931 vi se pare cunoscută, este pentru că aproape sigur designul ei a fost inspirat din cel al casei din lemn din desenul animat al lui Walt Disney – Albă ca Zăpada și cei șapte pitici. O altă poveste spune că aici au locuit animatorii lui Disney care au susținut acest proiect, casa fiind foarte aproape de studiourile originale Disney Studios. În plus, o altă locuință inspirată din casa din desenul animat menționat, aparținând chiar femeii care a fost vocea Albei ca Zăpada în film, este și ea la vânzare pe piață.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...