fair-field-estate-mansion_485x340Mulți dintre cei mai bogați oameni din lume aruncă cu bani atunci când este vorba despre locuința lor, cheltuind zeci sau sute de milioane de dolari pe mega proprietăți gândite să satisfacă cele mai trandy pretenții, spun cei de la Forbes. De exemplu, industriașul miliardar Ira Rennert, deține o proprietate de aproape 4.000 mp în Sagaponack, New York, evaluată la 200 de milioane de dolari. Printre altele, ea cuprinde 29 de dormitoare, 39 de băi, fiind una dintre cele mai mari case americane locuite de o singură familie și, cu siguranță, cea mai scumpă. Printre facilități trebuie menționate trei camere pentru luat masa, trei piscine una lângă alta, două grădini, o livadă de portocali, un cinematograf cu 164 de locuri și o clădire ce adăpostește un teren de baschet, o sală de sport și două piste de bowling. Există chiar și o centrală electrică.

Pe coasta opusă a SUA, miliardarul rus Yuri Milner a cheltuit recent peste 100 de milioane de dolari pentru o proprietate de peste 2.300 mp în Silicon Valley. Ea adăpostește piscine interioare și exterioare, terenuri de tenis, o sală de bal și o cramă. Această locuință a fost cumpărată ca o casă de vacanță.

Mulți dintre miliardari nu se mută imediat în noile lor locuințe. După ce au încheiat tranzacția în cel mai mare secret, ei își adaptează noua casă la stilul lor extravagant de viață, reorganizându-le sau, în unele cazuri, chiar dărâmându-le și reconstruind altele în loc.

Așa a făcut investitorul miliardar Ron Baron care a dat 103 milioane de dolari pe mai mult de 16 ha de teren cu deschidere la ocean și cu plajă. Însă, cel mai recent și mai extravagant exemplu este cel al miliardarului David Tepper care a cheltuit anul trecut 43,5 milioane de dolari pe o casă în Sagaponack și a anunțat că plănuiește construcția uneia noi și de două ori mai mare pe terenul liber.

Însă extravaganțele nu se opresc aici. Miliardarii aruncă sume uriașe pentru tehnologie de ultimă oră în ceea ce privește siguranța (schimbarea tuturor geamurilor cu unele antiglonț), sănătatea (sisteme de cea mai bună calitate pentru aerul din locuințe) sau finisajele (în special pentru piatră și lacuri). De exemplu, Donald Trump și-a aurit locuința și a umplut-o de diamante. Larry Ellison și-a transformat locuința din California într-un palat imperial japonez cu lac, casă de băut ceai și pavilion de privit luna. Iată cinci dintre locuințele miliardarilor lumii care merită vizitate:

maision-de-lamitie-mansion_485x340

Dmitry Rybolovlev (avere de 9,5 miliarde de dolari)

casă în Palm Beach

de 95 de milioane de dolari:

- plajă personală și deschidere la ocean,

- aproape 5.600 mp,

- cumpărată de la Donald Trump în 2008.

xanadu-2-0-mansion_485x340

Bill Gates (56 de miliarde de dolari)

casă în Medina

de 121 de milioane de dolari:

- piscină cu sistem muzical subacvatic,

- sală de sport de peste 230 mp,

- bibliotecă cu sală de lectură.

promised-land-mansion_485x340

Oprah Winfrey (2,7 miliarde de dolari)

casă în Montecito de 50 de milioane de dolari:

- peste 2.100 mp,

- teren de peste 16 ha,

- casă de luat ceaiul,

- mai mult de 600 de tufișuri de trandafiri.

casa-sin-nombre-mansion_485x340

John Kluge

casă în Palm Beach

o vinde cu 59 de milioane de dolari:

- piscine reflectorizante,

- statui,

- șase clădiri cu deschidere la ocean.

fair-field-estate-mansion_485x340

Ira Rennert (5,2 miliarde de dolari)

casă în Sagaponack de 200 de milioane de dolari:

- 29 de dormitoare,

- 39 de băi,

- trei piscine,

- centrală electrică.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...