Cat te costa parcarea in ansamblurile rezidentiale?Într-un București tot mai aglomerat, în care numeri parcările libere din fața blocului pe degetele de la o mână, dezvoltatorii ansamblurilor imobiliare pun la dispoziția clienților diverse variante de plată pentru ocuparea unui loc de parcare în incinta complexului, conform unei analize Proiecte.biz.

Cei interesați pot achiziționa un loc plătind integral suma aferentă, pot achita un avans și apoi rate la dezvoltator sau îl pot închiria.

Sunt însă și cazuri în care, o dată cu achiziționarea locuinței, primești gratuit locul de parcare.

Parcările supraterane, cu 25 - 30% mai ieftine decât cele subterane

Varianta practicată cel mai frecvent în cazul locurilor de parcare este, evident, aceea a achiziționării lui prin plata integrală. Sumele solicitate de dezvoltatori diferă însă în funcție de amplasarea spațiului respectiv (suprateran sau subteran), dar și de complexul rezidențial în care se află.

În zona Lujerului, de exemplu, prețul unui loc de parcare în incinta ansamblului Quadra 2, dezvoltat de Conarg, ajunge la 3.500 euro în parcarea exterioară și 5.000 euro în parcarea interioară.

Conform datelor Proiecte.biz, diferențe de preț se observă și pentru spații de parcare aflate în ansambluri rezidențiale diferite, dar aflate relativ în aceeași zonă a orașului. Un exemplu în acest sens este cartierul Titan.

Dacă locatarii din ansamblul Evocasa Armonia (Adama) plătesc 8.000 euro pentru un loc de parcare subteran, cei din complezul Răsărit de Soare (Conarg) scot din buzunar 2.700 euro pentru un loc la suprafață sau 4.500 euro pentru unul aflat la demisol.

În cazul unui cartier peste medie, cum este Pipera, prețul unui loc de parcare păstrează standardul: în incinta complexului Citylights Pipera (dezvoltat de Incredo), achiziționarea unui loc de parcare în subteran îl costă pe locatar 8.000 euro.

Plata pe lună: în rate sau cu chirie

Pentru ca achiziționarea unui loc de parcare să nu îi scoată dintr-o dată din buzunar proprietarului câteva mii de euro, există și varianta plății eșalonate sau a închirierii lui.

Ansamblurile Răsărit de Soare sau Quadra 2 pun la dispoziția celor interesați posibilitatea achitării în rate a locului de parcare, plătind inițial un avans de 5% din valoare și apoi o rată de 30 euro/ lună pentru un loc aflat în exterior sau 50 euro/ lună pentru varianta în interior.

O altă opțiune este închirierea locului de parcare din incinta ansamblului rezidențial în care locuiești. Dezvoltatorul imobiliar Domus Stil apelează la această variantă pentru clienții proiectelor rezidențiale Rin Grand Residence și Confort City.

Dacă în cazul primului chiria pe lună este de 120 RON într-o parcare supraetajată, în cazul celui de-al doilea, vorbim de chirii anuale de 600 RON pentru parcarea supraterană și 785 RON pentru cea subterană. Și locatarii din Citylights Pipera au la dispoziție varianta închirierii, în schimbul a 35 euro/ lună.

Ai locuință, ai gratuit și loc de parcare

Există și cazuri în care, o dată cu achiziționarea unei locuințe în cadrul unui complex rezidențial, beneficiezi în mod gratuit și de loc de parcare.

Un exemplu în acest sens este ansamblul rezidențial Green City din zona 1 Decembrie, unde nu vorbim însă de apartamente, ci de case construite.

Și în Citylights Pipera cumpărătorii pot beneficia de loc de parcare, contravaloarea acestuia fiind inclusă în prețul apartamentului achiziționat.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...