Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul judiciar al City Mall, anunţă că la acest moment există 5 investitori care vor participa la negocierile directe pentru preluarea centrului comercial, se arată într-un comunicat al companiei.

Toţi aceşti 5 investitori sunt pregătiţi să depună şi garanţia de participare de 5%, lucru care demonstrează interesul crescut faţă de achiziţionarea centrului comercial în cel mai scurt timp, potrivit CITR.

“Estimăm că participarea va fi şi mai mare pentru că numărul investitorilor care au demarat proceduri de due diligence este mai ridicat şi probabil aceştia aşteaptă ultimele zile pentru înscriere”, a declarat, în comunicat, Andreea Anghelof, managing partner Casa de Insolvenţă Transilvania.

Termenul-limită de depunere a ofertelor în vederea achiziţionării City Mall este data de 16 septembrie 2011.

Demararea negocierilor directe pentru valorificarea City Mall se face la preţul de evaluare de circa 21 milioane euro, care a reieşit după analiza condiţiilor actuale de piaţă şi rezultatul licitaţiilor deja derulate.

Procedura de negociere directă pentru valorificarea City Mall a fost demarată începând cu luna august 2011, prin publicarea anunţului pentru depunerea ofertelor de participare la negocierea directă.

City Mall a intrat în faliment în luna noiembrie a anului trecut, principala cauză fiind imposibilitatea firmei care îl deţine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investiţii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achiziţia centrului, în 2006.

La vremea respectivă, fondul a plătit pentru cumpărarea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat în zona Eroii Revoluţiei.

Mall-ul are datorii către Bancpost de 21,6 milioane lei, UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei, iar către UniCredit Ţiriac Bank de 1,28 milioane de lei.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...