case-inspaimantatoareChiar dacă nu credem în fantome, există case despre care se spune că sunt bântuite. Mai sunt și clădiri care arată înfricoșător și nu din cauza faptului că arhitectul a combinat tot felul de stiluri. Cu ajutorul cnbc.com vă prezentăm câteva locuințe care au și „jucat” în filme de groază. Așadar iată care sunt cele mai înspăimântătoare 13 case de vânzare în SUA, și nu doar din cauza prețului.

carleton-islandCarleton Island este într-o stare deplorabilă

Amplasare: Point of Carleton Island, New York

Preț (dolari): 495.000

Dormitoare: 12

Suprafață (mp): 464

Această locuință a fost construită în anii 1890 pentru William O. Wyckoff, un titan care a promovat mașinile de scris Remington. Soția lui a murit cu o lună înainte de mutare, iar despre el se spune că ar fi decedat în urma unui atac de cord în prima noapte după mutarea în această casă în 1895. Locuința a fost pustie mai mult de 60 de ani și, foarte probabil, ar costa milioane de dolari pentru a fi restaurată. Proprietatea este la vânzare de mulți ani, atrăgând atenția cumpărătorilor din toată lumea.

vampire-mansionCasă medievală pentru vampiri

Amplasare: West Monroe, Louisiana

Preț (dolari): 599.000

Dormitoare / băi: 4 / 4

Suprafață (mp): 430

Deși această casă „vampirească” a fost construită anul trecut, deja arată ca una bântuită. Designerul ei a folosit un decor medieval care include și mobilierul ce poate fi inclus la vânzare. Totul parcă este inspirat dintr-un film cu vampiri: de la intrarea principală și de la ferestre, până la arcadele gotice care se repetă în toată casa și la personificările de pe spatele fotoliilor. Se pare că proprietarul ei a prins gustul acestei arhitecturi și vrea să se mute într-un castel.

castle-ossiningCastelul Ossining este realizat după… Walt Disney

Amplasare: Ossining, New York

Preț (dolari): 5.000.000

Dormitoare / băi: 4 / 4

Construit în 1927, acest castel din piatră cuprinde o sală imensă de luat masa, paneluri din lemn cu sculpturi înfricoșătoare ce reprezintă chipuri și corpuri umane (inspirate din „Casa bântuită” a lui Walt Disney), o casă rustică de oaspeți și multe alte ciudățenii.

murder-mansionCadoul de nuntă al lui Harry Packer

Amplasare: Jim Thorpe, Pennsylvania

Preț (dolari): 1.750.000

Suprafață (mp): 418

Că tot am vorbit de „Casa bântuită”, se pare că această locuință, realizată în 1874, a fost sursa de inspirație a lui Walt Disney pentru „Casa bântuită”. Ea a fost realizată ca și cadou de nuntă de tatăl lui Harry Packer - Asa Packer, fondatorul Lehigh University. Acum este folosită pentru organizarea de evenimente. Proprietatea cuprinde vitralii realizate de Tiffany, șeminee din marmură și o colecție de antichități.

adams-houseCasa familiei Addams

Amplasare: Westfield, New Jersey

Preț (dolari): 799.900

Dormitoare / băi: 6 / 3

Această proprietate cu valoare istorică, realizată în 1907, este locuința lui Charles Addams, cel care a creat vestitele povești ale Familiei Addams și care a locuit aici până în 1947. Acum casa arată bine, dar se pare că în ea s-au întâmplat multe lucruri ciudate de-a lungul timpului.

haunted-hillEnnis House din Twin Peaks

Amplasare: Los Angeles, California

Preț (dolari): 4.500.000

Dormitoare / băi: 4 / 5

Suprafață (mp): 557

Locuința a fost folosită în filmul clasic din 1959 „House on Haunted Hill”, în sezoanele 2 și 3 din „Buffy the Vampire Slayer”, dar și în serialul TV „Twin Peaks”. Frank Lloyd Wright a proiectat Casa Ennis în 1924 și cuprinde tot felul de ciudățenii: ferestre oblice tip coviltir, șemineu realizat dintr-un mozaic din sticlă (unul dintre cele patru existente și cel mai bine păstrat), tavane de cavernă cu bârnele la vedere etc. Proprietatea cu aspect de templu mai oferă: podele din marmură, o casă de oaspeți, o piscină mărginită de o loggie, vedere spre ocean, canion și oraș.

comfort-islandComfort Island este blocată-n timp

Amplasare: Thousand Islands, New York

Preț (dolari): 1.495.000

Dormitoare: 8

Suprafață (mp): 435

Clădirea a rămas în proprietatea aceleiași familii (cea a industrialistului Alson E. Clark) de când a fost construită, din 1883, și, în afară de vopseaua exterioară și noul acoperiș, totul este la fel ca la început. De la picturile murale chinezești de pe ziduri, și până la antichitățile din casă și la cuptorul din lemn din bucătărie, casa a rămas blocată în timp.

taxidermy-houseAnimal House cuprinde o menajerie de 100 de animale împăiate

Amplasare: New Canaan, Connecticut

Preț (dolari): 13.850.000

Dormitoare / băi: 5 / 9

Suprafață (mp): 1.212

Proprietarul acestei locuințe, amplasată pe un teren de peste 2,8 ha, a transformat-o în propriul lui muzeu după ce a împușcat și împăiat mai mult de 100 de animale pe care le-a aranjat pe toată proprietatea în fața unor picturi cu scene din natură. Menajeria include un bust de zebră, un cap de rinocer, un urs polar și un crocodil care atacă o maimuță. Pentru cei care nu doresc toate aceste animale, proprietarul este dispus să reamenajeze locuința gratuit.

castle-stamfordChateau Rochamor sau obsesia pentru piatră

Amplasare: Stamford, Connecticut

Preț (dolari): 1.099.000

Dormitoare / băi: 5 / 6

Suprafață (mp): 446

Castelul în stil francez este amplasat pe un teren de peste 1,2 ha și a fost construit în 1906. Numele Rochamore înseamnă „iubește piatra”, iar cea mai mare cameră, ce are o înălțime de trei etaje, cuprinde un „balcon Romeo și Julieta”. Casa este dotată cu pietre adunate de pe câmp, tavane și pereți oblici, trei șeminee din piatră și un turn de patru etaje din piatră și lemn. Mai există o curte interioară, terasă de jur-împrejur, un solar, o piscină și un garaj cu trei locuri de „trăsură”.

dragon-houseDragoni pe o stâncă lângă ocean

Amplasare: Big Sur Coast, California

Preț (dolari): 3.995.000

Dormitoare / băi: 1 / 1

Suprafață (mp): 100

Construită în 1974, proprietatea cu deschidere la ocean, este amplasată pe o stâncă. La prima privire este o clădire dominată de doi dragoni. Artistul local în lemn Edmund Kara, care a creat „scara dragon”, a numit-o cea mai bună operă a sa. Probabil că cel mai înspăimântător lucru la această casă este prețul de patru milioane de dolari pentru un dormitor și o baie, deși include și o casă de oaspeți, o reședință de vară și o „cameră a oceanului”.

rifkin-homeCasa criminalului în serie Joel Rifkin

Amplasare: Long Island, New York

Preț (dolari): 300.000

Dormitoare / băi: 4 / 2

Ranchul aparține criminalului în serie Joel Rifkin și a fost pus în vânzare în 2010 după ce a murit mama lui. Din păcate, brokerul imobiliar nu menționează câte crime au avut loc la subsol sau câte victime au fost depozitate în garaj.

amityville-houseAici a fost turnat filmul „The Amityville Horror”

Amplasare: Toms River, New Jersey

Preț (dolari): 1.350.000

Dormitoare / băi: 4 / 5

Suprafață (mp): 313

Locuința este una colonială realizată în 1920 pe malul unui râu. Totuși, trebuie să știți că aici au fost turnate filmul „The Amityville Horror” în 1979 și următoarele două variante. Interiorul nu arată ca în film pentru că a fost renovat la sfârșitul anilor ’70.

garrison-castleGotic american în vârful unui deal

Amplasare: Garrison, New York

Preț (dolari): 7.500.000

Dormitoare / băi: 8 / 5

Suprafață (mp): 725

Unul dintre cei mai importanți arhitecți gotici ai secolului al XIX-lea, Alexander Jackson Davis, a făcut proiectul acestei locuințe pentru procurorul general de atunci al SUA, Edwards Pierrepont. Proprietatea este așezată în vârful unul deal pe un teren de 7,7 ha, la capătul unei străzi lungi și șerpuitoare. Interiorul a fost gândit să fie extrem de confortabil, cele mai importante elemente fiind şemineele din living, camera de luat masa şi bibliotecă, cuptorul din lemn din bucătărie, numeroasele spaţii încastrate pentru depozitate şi cămări.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...