the-great-wall-4Firma de proiectare Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab din Seul, Coreea, a realizat centrul rezidențial/comercial The Great Wall din Suizhong, China, pe un teren de peste 73.000 mp. Acesta este gândit după conceptul „fabrică de apartamente” care a prins bine la public, cuprinzând și spații de retail. Interesantă este utilizarea cu succes a conceptului caselor Hakka în acest proiect. Complexul cuprinde opt curți interioare care oferă multe variante de relaxare și de distracție, dar care facilitează și pătrunderea luminii naturale. În plus, există șapte vârfuri care simbolizează munții Coreei și care ajută la crearea teraselor 100% verzi, gândite ca niște grădini. Grădinile se află deasupra etajului al cincilea, adică acolo unde se află zona de cumpărături. Tot acest proiect, cu o suprafață construită de peste 32.000 mp, are la bază teme și metodologii derivate din istoria și cultura chineză și cea coreană.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...