elena-udrea-3Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, şi Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, se războiesc în declaraţii în ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocurilor vechi. Startul a fost dat de Udrea care a declarat recent că: „Domnul Chiliman are, în acest moment, pe mână cel mai mare buget de sector din Bucureşti. Ce face el cu acest buget? Reabilitează termic locuinţe la cel mai mare preţ din ţară. Dacă media reabilitărilor termice este de 2.500 de euro/apartament, la Chiliman în sector blocurile se reabilitează şi cu 30.000 de euro/apartament. Cifrele sunt la noi la minister.”.
Bineînţeles că primarul vizat nu a întârziat să răspundă acestor acuzaţii şi a trimis un comunicat de presă în care susţine că reabilitarea termică a blocurilor va continua în sector şi o acuză pe Udrea de „afirmaţii mincinoase” în „aşa-zisul raport de evaluare al programului de reabilitare termică”: „Primăria Sectorului 1 înţelege indignarea doamnei Elena Udrea pentru faptul că în sectorul 1 s-au reabilitat termic 133 de imobile, în condiţiile în care MDRT a alocat discreţionar fonduri pentru acest proces în anul 2010 sectoarelor 2, 3 şi 6 din Capitală, municipiilor Cluj, Braşov, Arad şi altor localităţi conduse de primari PD sau apropiaţi partidului de guvernământ, nu însă şi pentru locuitorii sectorului 1. Nu înţelegem însă indignarea doamnei Udrea faţă de costurile pentru procesul de reabilitare termică, costuri care se înscriu în media naţională stabilită de minister.”.
andrei-chiliman-1Astfel, Chiliman precizează că în sectorul 1, media costurilor de reabilitare termică este de 81 de euro/mp, preţ care este în media naţională stabilită de minister şi sub media pe Bucureşti. „Îi asigur pe locuitorii sectorului 1 că vom continua programul de reabilitare termică, în ciuda tentativelor penibile de discreditare a acestui program de către Elena Udrea. După încercările eşuate de a opri acest program în sectorul 1, prin nealocarea de fonduri, ministrul aşa-zisei dezvoltări încearcă să discrediteze eforturile noastre de a aduce un confort termic în locuinţe, costuri reduse la întreţinere şi un aspect urbanistic plăcut al comunităţii noastre. Nu va reuşi! Vom continua să reabilităm termic blocuri, gratuit, prin eforturile noastre”, adaugă primarul sectorului 1.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...