Compania China Town România, controlată de investitori chinezi, a inaugurat ieri la Afumaţi, în apropiere de Bucureşti, un complex comercial cu 1.240 de magazine, în urma unei investiţii de 27 milioane euro.

Unitatea include şi 200 de depozite permanente şi 200 de depozite provizorii.

Directorul executiv al China Town şi preşedinte al Camerei de Comerţ Bilaterale China - România Alexandru Ioan a declarat că 95% din unităţile comerciale sunt vândute, iar restul sunt destinate închirierii.

“Contractul de închiriere pe care îl încheiem se desfăşoară pe o perioadă de trei ani. În primul an, chiriaşii nu plătesc nimic, în al doilea an chiria este de 10 euro pe metru pătrat/lună, iar în al treilea an se plătesc pe lună 12 euro pe metru pătrat”, a spus Alexandru Ioan.

La momentul inau­gu­rării, multe magazine nu erau deschise, însă Ioan a motivat că proprietarii sunt în concediu. El a mai spus că unitatea comercială se adre­sează în principal clienţilor persoane juridice.

Complexul Comercial din Afumaţi va asigura circa 3.000 de locuri de muncă, incluzând personalul magazinelor.

Unitatea inaugurată ieri reprezintă prima etapă a unui proiect de investiţii de peste 100 mil. euro, care se va desfăşura pe o suprafaţă de 40 ha şi va include 3.275 de spaţii comerciale şi 1.380 de depozite logistice.

În etapa a doua a proiectului, care ar putea începe anul viitor, vor fi construite 300 de case tradiţionale chinezeşti, iar în a treia etapă va fi realizat un complex rezidenţial cu blocuri, grădiniţe, şcoli şi parc de distracţii.

Premierul Emil Boc, prezent la inaugurarea complexului comercial, i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi să investească şi în energie, transporturi şi mediu, prin proiecte de parteneriat public-privat, susţinând că România se află într-o situaţie mult mai bună decât unele ţări din zona euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...