Aceştia au obţinut o chirie mai mică cu un procent între 5- 20% (locaţii de top) şi 50% (zone secundare)
Pretenţiile acestora nu se opresc numai la reducerea ratei lunare, ci ajung până la scăderea taxelor pentru mentenanţă, ajustarea bugetului pentru marketing (până la 100%)

Anul 2009 a fost unul al falimentelor, al intrărilor în insolvenţă pe piaţa de retail. Al doilea semestru al anului a schimbat radical cursul pieţei. Astfel dintr-o piaţă a proprietarilor, aceasta s-a transformat într-un loc unde chiriaşii dictează regulile. “De atunci chiriaşii au putut să negocieze reduceri de chirii pentru contractele existente de 5-20% pentru locaţiile de top şi chiar 50% pentru cele secundare.

În oraşele saturate din punctul de vedere al spaţiilor comerciale, reducerile obţinute au fost mult mai ridicate (chiar şi 100%)” potrivit unui raport al CBRE Eurisko.

În completarea informaţiilor vine declaraţia Luizei Moraru, Head of Retail Department CBRE Eurisko care a spus: “Reducerile de chirie au fost aplicate chiriei de baza conform contractului, iar dacă aceste reduceri de chirie au fost în cuantum de 100%, nu înseamnă că acei chiriaşi nu au plătit nici un fel de chirie, ci au plătit o chirie procentuală din cifra de afaceri înregistrată de respectivul magazin în mod lunar.

Contractele de închiriere prevăd în foarte multe cazuri două tipuri de chirii: chiria de bază şi chiria procentuală din vânzări (se plăteşte acea chirie care este cea mai ridicată în valoare, nu se plătesc amândouă). Există însă cazuri, izolate, unde chiriaşii nu au plătit niciun fel de chirie, nici cea de bază, nici cea procentuală, dar pentru perioade de timp extrem de scurte (1 - 3 luni maxim).”

“Dacă renegocierea termenilor contractuali a început în 2009 pentru un număr limitat de luni (6 până la 12luni ), acum chiriaşii cer prelungirea acestor reduceri pentru 2010 sau chiar mai mult. Proprietarii de centre comerciale trebuie să facă faţă unei reduceri a veniturilor încasate de la chiriaşi, pentru o perioadă mai lungă de timp decât cea prevăzută iniţial. În unele cazuri beneficiile primite de către clienţi au mers mai departe decât reduceri de chirii şi au inclus: reducerea taxelor pentru mentenanţă, reducerea contribuţiilor pentru marketing (până la 100%), intensificarea campaniilor de marketing în favoarea chiriaşilor, campanii plătite exclusiv de către proprietarii de centre comerciale”, se mai arată în studiu.

Anul 2010 - la fel de dificil ca precedentul

Potrivit raportului CBRE Eurisko, în momentul de faţă, în România, sunt foarte puţine proiecte în construcţie toate fiind amânate în ultimii doi ani. Anul acesta  se vor deschide doar câteva mall-uri: Sun Plaza (Bucureşti) Atrium Center Arad, Gold Plaza Baia Mare şi Polus Center Constanţa. “Multiple proiecte din România au numeroase probleme şi unde reducerile de chirie acordate au atins un nivel extrem de scăzut, astfel ne aşteptăm ca 2010 să fie un an la fel de dificil precum 2009″, se mai arată în documentul citat.

Conform studiului CBRE Eurisko, anul trecut s-au deschis două centre comerciale Galleria Piatra Neamţ, o investiţie a companiei GTC, şi AFI Palace Cotroceni Mega Mall, o dezvoltare a companiei AFI Europe. Cele două deschideri au fost contracarate de închiderea a două centre comerciale: Armonia Brăila, un proiect de 37.000 mp GLA şi Trident Shopping Center în Sibiu, cu 14.000 mp GLA (ambele dezvoltări fiind formate dintr-o galerie comercială ancorată de un hipermarket).

Centrul Armonia a fost dezvoltat de către RED Management şi se doreşte redeschiderea acestui centru peste aproximativ 12 luni, după ce este transformat într-un centru discount. “Ca urmare, nu prevedem o schimbare majoră a stocului de spaţii comerciale în Bucureşti până în 2012″, mai explică reprezentanţii CBRE Eurisko.

Cel mai afectat segment a fost cel al spaţiilor stradale

Unul din segmentele comerciale cele mai afectate în 2009 a fost segmentul spaţiilor comerciale stradale. Comercianţii nu au mai fost dispuşi să menţină magazine stradale doar pentru scopuri de marketing, fără o justificare prin vânzările realizate, rata de neocupare crescând, chiar şi pentru locaţiile de top.

“În Bucureşti în a doua parte a anului 2009 s-au înregistrat două mari evoluţii: revigorarea zonei vechi (zona Lipscani) cu foarte multe restaurante şi cafenele deschise aici, pentru a capitaliza traficul pietonal foarte ridicat.  De asemenea, chiriile în scădere au permis deschiderea unor importante branduri pe Calea Victoriei (precum: Ferrari Store, Belstaff, Frey Wille, Helvetansa, Cellini, MicriGold, HugoBoss). Cu acest număr ridicat de magazine de bijuterii de lux şi cu alte branduri de renume care doresc să deschidă noi magazine-concept, Calea Victoriei promite să devină o destianţie de lux adevărată “se mai arată în raportul companiei imobiliare.
În celalalte oraşe din România, segmentul comercial stradal a înregistrat creşterea ratelor de neocupare şi scăderea chiriilor, existând mai puţini chiriaşi interesaţi să deschidă noi magazine de acest tip.

Consumatorii percep în continuare la cote foarte ridicate efectele crizei financiare

Comercianţii trebuie să menţină o activitate echilibrată în perioadă următoare, deoarece consumatorii percep în continuare la cote foarte ridicate efectele crizei financiare, iar cumpătarea la cumpărături va continua şi în perioadă în care se va înregistra creştere economică.

Populaţia şi-a îndreptat consumul doar înspre satisfacerea nevoilor primare. Această modificare în comportament din partea consumatorilor a adus la creşterea vânzărilor pentru unităţile de tip discount şi pentru comercianţii cu haine la preţuri scăzute, dar şi la scăderea vânzărilor pentru mărcile de electronice şi electrocasnice şi pentru magazinele de mobilă. 2009 a fost un an dificil pentru comercianţii naţionali prin prisma lipsei finanţărilor bancare, politicilor de management defectuoase şi scăderea consumului, ceea ce a condus la insolvenţă unor companii precum: Leonardo, Mondex, Flamingo, PIC , Spar, Trident, Snack Attack şi falimentul unor firme precum UltraPro. Brandurile internaţionale Castro şi Oasis au părăsit piaţa românească, din cauza crizei financiare şi a organizărilor efectuate de compania-mamă.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...