Cine sunt cei mai bogati romani din imobiliare?Vezi cine cei mai bogati oameni de afaceri romani din piata imobiliara si cat valoreaza averile lor, conform topului realizat de revista Forbes Romania.

Camelia si Corina Voiculescu: 150-155 mil. euro

Surorile Camelia si Corina Voiculescu, ficele lui Dan Voiculescu, au o avere estimata la 150-155 milioane de euro, clasandu-se pe locul 21 in topul celor mai bogati romani.

Companiile din grupul Intact detin terenuri a caror suprafata depaseste 180.000 mp si spatii de birouri de 9.000 mp, scrie Forbes Romania. Valoarea investitiilor imobiliare se ridica la 150 de milioane de euro, potrivit Cameliei Voiculescu.

George Copos: 175-180 mil. euro

Omul de afaceri George Copos, in varsta de 58 de ani, are o avere de 175-190 de milioane de euro, potrivit  Forbes Romania. Banii sai provin din afacerile cu hoteluri, imobiliare, industrie si panificatie. In topul celor mai bogat romani, Copos s-a clasat pe locul 21.

Dimitrie Sturdza: 180-190 mil. euro

Dimitrie Sturdza, in varsta de 73 de ani, are o avere estimata la 180-190 de milioane de euro, provenita din cosmetice si imobiliare, scrie Forbes.

Sturdza locuieste in Elvetia, tara in care afacerile sunt conduse de fiul sau, Printul Stefan. In Romania, Sturdza si-a lasat afacerile pe mana nepoatei, Alina Pantazi-Sturdza. Business-ul sau,  firma de cosmetice Deese, detine o cota de 10% in domeniul vanzarilor de produse cosmetice.

Tender, fratii Paunescu si Micula: 200-220 mil. euro

Ovidiu Tender (foto), in varsta de 55 de ani, are o afacere estimata la 200-220 de milioane de euro, potrivit Forbes Romania. El detine 40 de case finalizate, dar nevandute, in Costa Brava-S’Agaro, in Spania si cateva zeci de apartamente in proiecte rezidentiale din Timisoara, Brasov, Bucuresti si Hunedoara. In topul celor mai bogati oameni de afaceri din Romania, realizat de Forbes, Tender se claseaza pe locul 15.

Fratii Bobby si Razvan Paunescu, proprietarii televiziunii B1, au o avere de 200-220 de milioane de euro, stransa din afacerile cu media, energie si imobiliare. Imobiliarele reprezinta 20-30% din averea familiei. In topul celor mai bogati romani, fratii Paunescu se afla pe locul, de asemenea, pe locul 15.

Tot pe locul 15 in topul celor mai bogati romani si tot cu o avere de 200-2020 de milioane de euro se afla si fratii Micula, proprietarii firmei European Food. Gemenii detin peste doua milioane de metri patrati de terenuri in toata tara si hoteluri, atat la mare , cat si la munte.

Popoviciu si Dimofte: 300-330 mil. euro

Gabriel Popoviciu (foto), cunoscut pentru Proiectul Baneasa din nordul Capitalei, se afla pe locul 13 in topul celor mai bogati romani, realizat de Forbes Romania. Popoviciu are o avere estimata la 300-330 de milioane de euro si deruleaza afaceri in imobiliare, hoteluri si restaurante.

Tot pe locul 13 si tot cu o avere estimata la 300-330 de milioane de euro se afla si Radu Dimofte, asociat cu Popoviciu in majoritatea afacerilor pe care acesta le detine.

Fratii Cristescu: 300-350 mil. euro

Marius si Emil Cristescu se afla pe locul 12 in topul celor mai bogati oameni din Romania, cu o avere estimata la 300-350 de milioane de euro, potrivit Forbes Romania. Cei doi au afaceri in industrie, hoteluri, imobiliare si bursa.

In anul 2002, cei doi au cumparat aproape integral platforma industriala Faur Bucuresti, fostele uzine 23 august, din care detin 70 de hectare.

Veronica Gusa de Dragan: 650-700 mil. euro

Veronica Gusa de Dragan are 38 de ani si se afla pe locul sase in topul celor mai bogati romani si singura femeie din top 10, potrivit Forbes. Averea sa este estimata la 650-700 de milioane de euro si provine din distributie GPL, energie, mass-media, cultura, tipografii si imobiliare.

Principala afacere a familiei Dragan este Butan Gas.

Ion Tiriac: 700-750 mil. euro

Omul de afaceri Ion Tiriac, in varsta de 72 de ani, a coborat pe locul cinci in topul celor mai bogati romani, potrivit clasamentului realizat de Forbes Romania. Averea sa este estimata la 700-750 de milioane de euro.

Dan Adamescu: 900-950 mil. euro

Dan Adamescu, in varsta de 63 de ani, este cunoscut in special pentru centrele comerciale Unirea Shopping Center din Bucuresti si Brasov, prescum si pentru afacerile din asigurari, unde detine Astra Asigurari.

Averea sa este estimata la 900-950 de milioane de euro, potrivit Forbes Romania. Adamescu se afla pe locul 4 in topul celor mai bogati romani.

Dinu Patriciu: 2,1-2,2 mld. euro

Dinu Patriciu, in varsta de 61 de ani, are o avere estimata la 2,1-2,2 miliarde de euro, fiind cel mai bogat roman, potrivit Forbes Romania. Averea sa provine din retail, imobiliare, media, energie, resurse minerale si bancar.

Patriciu urmeaza sa vanda cinci cladiri din Polonia (2), Olanda (2) si Belgia (1), scrie Forbes. 87% din cladirile pe care le detine sunt in Germania si Romania, iar pe restul le va vinde, a declarat Patriciu, citat de Forbes. In Romania, omul de afaceri detine exclusiv spatii de birouri, insa spune ca nu va mai face birouri in tara.

Sursa: Wall-Street

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...