Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea de intrare în insolvenţă a firmei BRC Business Group, dezvoltatorul complexului rezidenţial Citadella Titan, cu peste 200 de apartamente şi finanţat de BCR.

“S-a admis cererea debitoarei BRC Business Group şi s-a deschis procedura de intrare în insolvenţă”, a comunicat Tribunalul Bucureşti, citat de Mediafax.

BRC Business Group, cu acţionari din Marea Britanie, Israel şi Olanda, a fost înfiinţată în anul 2006 pentru a dezvolta ansambluri rezidenţiale în Bucureşti.

La sfârşitul anului 2010, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice, firma avea datorii totale de peste 70 de milioane de lei (circa 16,5 milioane de euro).

BRC a finalizat doar un proiect, respectiv Citadella Titan, cuprinzând două clădiri de 14 etaje, în care sunt disponibile 224 apartamente cu una, două şi trei camere. Firma anunţa în 2007 că proiectul presupune o investiţie de 20 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată de BCR.

Construcţia a fost finalizată în primăvara anului 2010, iar la începutul anului trecut erau vândute doar 45 de apartamente şi pentru 40 erau semnate antecontracte, în condiţiile în care preţurile porneau de la 47.400 de euro plus TVA, în cazul unei garsoniere de 40 metri pătraţi.

În ultimii ani, mai mulţi dezvoltatori de ansambluri rezidenţiale au cerut intrarea în insolvenţă din cauza vânzărilor reduse care au îngreunat rambursarea creditelor accesate pentru finanţarea investiţiilor.

Doar în ultimele două luni, trei proiecte rezidenţiale din Bucureşti au anunţat dificultăţi în rambursarea creditelor.

Proiectul rezidenţial Ibiza Sol a intrat în insolvenţă în decembrie anul trecut, la cererea băncii finanţatoare, Alpha Bank, cu o expunere de 40 de milioane de euro.

Totodată, firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul unui complex imobiliar din apropierea Arcului de Triumf, a intrat în procedura concordatului preventiv.

Măsura este o soluţie de protecţie împotriva deschiderii procedurii de insolvenţă de către creditori.

Proiectul a fost finanţat cu 25 de milioane euro de UniCredit. Tot în acest an, lichidatorul judiciar a scos proiectul Laguna Residence la licitaţie publică, pentru aproape 25 milioane de euro.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...