Cumpărătorii de bună-credinţă ai apartamentelor din Valea Lungă şi Valea Doftanei nu ştiu când şi dacă vor mai putea intra în posesia apartamentelor pentru care au plătit avansuri cuprinse între 25 şi 75 la sută…

“Cele două proiecte sunt abia acum finalizate, dar nu în beneficiul celor care le-au finanţat prin avansurile plătite. În ianuarie anul acesta am aflat, în urma unei convocări la sediul biroului executorilor judecătoreşti Culea şi Tanurca, de existenţa unui dosar de executare silită, lansat de firma Optimal Recovery Agency SRL, cesionar al unor creanţe în valoare de peste 7,5 milioane de euro deţinute de ATE Bank asupra firmelor Ecape B 25 Impex SRL şi Elgi Com cof SRL, garantate cu ipoteci asupra terenurilor şi imobilelor în construcţie”, se arată în scrisoarea remisă redacţiei de doi dintre cumpărători, reprezentanţi ai unei asociaţii formate ad-hoc pentru rezolvarea problemelor clienţilor.

Potrivit acestora, imobilele au fost ipotecate de dezvoltatori, deşi aceştia se angajau, prin antecontractele încheiate cu clienţii, că nu vor proceda la constituirea de ipoteci.

“Interesant este faptul că Optimal Recovery Agency SRL fusese înfiinţată cu doar 9 zile înainte de a cumpăra de la ATE Bank creanţe în valoare de peste 7,5 mil. euro, cu un capital social de… 200 de lei şi fără a avea obiectul de activitate necesar pentru a derula astfel de operaţiuni. (…) De fapt, Optimal a cumpărat creanţa de la ATE Bank cu bani puşi la dispoziţie tot de bancă, prin contractarea unui credit! Cu o zi înainte de executarea silită, care a avut ca efect adjudecarea celor 2 imobile în contul creanţei, Optimal Recovery Agency a încheiat cu aceiaşi dezvoltatori, dar sub acoperirea unei alte firme, Andymona Cof  SRL, un contract prin care Andymona se obliga la finalizarea lucrărilor, în schimbul unui drept de preempţiune la cumpărarea apartamentelor”, notează clienţii, precizând că Optimal Recovery Agency este acum proprietarul celor 2 blocuri, “pe care cu siguranţă le va vinde altor persoane”.

Dezvoltatorii proiectelor din Valea Lungă, Valea Doftanei  şi Valea Cricovului, SC Elgi Com Cof SRL şi SC Escape B 25 Impex SRL, au încasat avansuri între 25% şi 75% din valoarea apartamentelor, care ar fi trebuit să fie finalizate la sfârşitul anului 2008 şi date în folosinţă cel târziu în ianuarie 2009. Proiectul din Valea Cricovului nu a fost niciodată demarat.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...