Anul trecut a fost dată în judecată şi de furnizorii de construcţii metalice şi instalaţii.

La 21 iulie 2010, Tribunalul Bucureşti a obligat Cascade Park Plaza să plătească către Martifer datoria de 3,5 mil. lei, plus penalităţi de 0,1 la sută

Anul trecut s-a dovedit destul de greu pentru dezvoltatorul clădirii de birouri Euro Tower din zona Tei, compania fiind dată de mai multe ori în judecată pentru neplata unor facturi fiscale către furnizori, ajungându-se chiar până la cererea de deschidere a procedurilor de insolvenţă asupra Cascade Park Plaza.

Primul proces a fost înregistrat la data de 7 aprilie de către SC Martifer Construcţii SRL, companie specializată în construcţii metalice, pentru plata unei datorii de aproape 3,5 mil. lei.

La 21 iulie 2010, Tribunalul Bucureşti a cerut Cascade Park Plaza să plătească, în termen de 30 de zile, suma de 3.467.949,79 lei contravaloarea facturilor emise şi neachitate, plus penalităţi de 0,1% de la scadenţă până la achitarea efectivă.
La 3 august 2010, Cascade Park a contestat decizia instanţei, dar renunţă ulterior la proces.

La 2 noiembrie 2010, o altă societate, SC Anconi Construct SRL, firmă specializată în instalaţii termice, electrice, sanitare, ventilaţie şi climatizare, deschide acţiune în instanţă împotriva Cascade pentru achitarea unei alte datorii, în acest caz, următorul termen fiind stabilit pentru data de 2 noiembrie 2011.

La 9 noiembrie 2010, SC Mimo SRL, companie specializată în construcţia faţadelor de aluminiu, cere Tribunalului să oblige Cascade la plata datoriei pe care o are către Mimo, ajungând să ceară insolvenţa acesteia, la data de 14 aprilie 2011.

Pierdere de 138 mil. lei în 2009

Înfiinţată în 2005, după cum se menţionează pe site-ul Ministerului Finanţelor, SC Cascade Park Plaza a avut, în 2009, un singur salariat şi datorii totale de aproape 167 milioane de lei.

Cifra de afaceri netă în acelaşi an fiscal nu a depăşit 10.156 lei, în timp ce veniturile sale s-au ridicat la aproape 687.000 lei.

Cheltuielile dezvoltatorului depăşesc însă cu mult veniturile, cifrându-se la aproape 145 milioane lei, ceea ce face ca pierderea suferită în 2009 să fie de puţin peste 138 milioane de lei.

Pe pierdere a fost şi în 2008, chiar dacă aceasta a fost insignifiantă faţă de 2009, respectiv de 11,53 mil. lei.

Euro Tower, prima clădire ecologică din Bucureşti

Cascade Park Plaza a construit clădirea de birouri Euro Tower, amplasată la intersecţia străzii Barbu Văcărescu cu Bulevardul Lacul Tei, în imediata apropiere a staţiei de metrou Ştefan cel Mare din Capitală.

Clădirea are o suprafaţă totală de 18.000 mp, structurată pe 18 etaje şi cinci niveluri subterane, care cuprind 200 de locuri de parcare.

Euro Tower  este prima clădire ecologică de birouri din Bucureşti, dezvoltată în conformitate cu sistemele internaţionale de certificare a clădirilor “verzi” şi a necesitat o investiţie de 60 milioane de euro.

Clădirea fost dezvoltată de Cascade Group, controlat de fondul de investiţii European Development Property Company (EDPC), care este controlat la rândul său de compania Charlemagne Capital.

Cascade Group a mai dezvoltat clădirea de birouri Cascade Offices de pe Strada Buzeşti din Bucureşti, în urma unei investiţii de 12 mil. euro.

Compania mai are în proiect, alături de Avrig 35, şi dezvoltarea unui complex comercial pe Bulevardul Theodor Pallady care implică investiţii de 80 mil. euro.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...