Complexul Planorama si-a ales firma de marketare pentru finalizarea proiectuluiFirma Jones Lang La Salle a pierdut in favoarea Tagor Properties proiectul de marketare pentru finalizarea complexului Planorama din Bucuresti.

Tagor a castigat in comitetului creditorilor cu 3 voturi din 5. Este vorba de o lucrare de estimare a costurilor necesare finalizarii proiectului “Planorama” pornind de la stadiul actual al lucrarilor.

La aceasta se adauga realizarea unui deviz analitic atat cantitativ (Bills of quantity), cat si valoric pentru fiecare constructie, pe fiecare etapa a lucrarilor.

Tot Tagor va trebui sa formeze o strategie pentru maximizarea rezultatului proiectului (din punct de vedere cost/vanzari) tinand cont de contextul actual al pietei imobiliare din Bucuresti. Strategia va include si scenarii de redimensionare a proiectului.

Onorariul Tagor este de 9.500 de euro + TVA, in timp ce oferta Jones Lang La Salle a fost de 11.500 de euro + TVA.

Proiectul Planorama a fost anuntat inca din 2005, iar primii cumparatori ar fi trebuit sa se mute in 2007. In 2007, constructorul proiectului, firma Yapitek, a fost implicat intr-un dosar de insolventa. In 2010 a intrat in insolventa si Euro Habitat, dezvoltatorul complexului.

Proiectul are patru blocuri, doar unul dintre acestea fiind finalizat (T3), cu anumite lipsuri tehnice. Anul trecut, peste 75 de apartamente au fost puse in posesie iar in octombrie 2011 primele familii au inceput sa se mute in bloc.

Unul dintre cele patru blocuri ale complexului era pre-contractat de catre firma cu actionariat norvegian Romania Invest, care are de recuperat prin Bear Projects circa 35 milioane de lei.

Pentru restul proiectului au mai fost semnate contracte cu circa 300 de clienti.

In cifre aproximative, printre ceilalti creditori importanti figureaza Piraeus Bank cu 43 milioane de lei, Madeley cu 28 milioane de lei sau Wentril cu 13 milioane.

Firme precum Winson Inc, Avi Naor, Mario Segal si Nehemia figureaza in tabel cu cate aproximativ cinci milioane de lei de recuperat. La acestea se adauga alte firme si cumparatori cu sume mai reduse si sanse si mai reduse de recuperare.

Sursa: Finantistii

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...