Creteanu a demolat sediul postei din spatele hotelului Novotel pentru a face un turn de birouri cu 12-14 etajeFirma Imopost Developments, detinuta de omul de afaceri Sorin Creteanu (59% - prin intermediul firmei Procema) si Posta Romana (40,3%), a demolat cladirea postei de pe strada Matei Milo, din spatele hotelului Novotel din centrul Bucurestiului, cu intentia de a construi un imobil de 12-14 etaje cu spatii de birouri si comerciale.

Creteanu este un om de afaceri discret din Bucuresti, care controleaza grupul de firme ComNord, dezvoltatorul ansamblului rezidential Ten Blocks din Militari, si totodata a fost implicat in constructia proiectului Baneasa din nordul Capitalei, detinut de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

“Vrem sa construim un imobil cu functii multiple, birouri si spatii comerciale, cu o suprafata supraterana de 12.000-14.000 de metri patrati si parcari la subsol. Avem PUZ (plan urbanistic zonal - n.r.) pentru acest proiect de cativa ani, iar acum se lucreaza la proiectul tehnic pentru faza de obtinere a autorizatiilor, de care depinde totodata si inceperea lucrarilor”, a declarat pentru ZF Cristian Tudor, director general al Imopost.

Un astfel de proiect ar implica o investitie de 30-40 mil. euro, potrivit estimarilor ZF, cladirea urmand sa aiba o inaltime comparabila cu cea a hotelului Novotel, care numara 12 etaje supraterane.

Demolarile au fost recent finalizate de firma Apolodor, iar pe terenul cu o suprafata de 2.000 de metri patrati a fost amenajata provizoriu o parcare, inchiriata partial catre Euroavipo, unul dintre principalii producatori de bauturi alcoolice de pe plan local.

Creteanu s-a asociat in urma cu trei ani cu Posta Romana pentru a dezvolta doua proiecte imobiliare pe doua terenuri - unul situat chiar pe Calea Victoriei, iar al doilea situat pe strada Matei Milo, unde era sediul Oficiului Postal nr. 1.

Posta Romana urma sa contribuie cu terenurile, in timp ce Creteanu era responsabil de fondurile necesare constructiei.

Cererea pentru spatii de birouri a scazut puternic in ultimul an, dar dezvoltatorii mizeaza pe faptul ca proiectele din zone centrale, in apropierea statiilor de metrou, pot atrage in continuare chiriasi, in detrimentul imobilelor construite in zone secundare, precum Pipera-Tunari.

In ceea ce priveste traficul rutier, Calea Victoriei este una dintre cele mai aglomerate artere din centrul Bucurestiului, in special in orele dupa-amiezii, cand o parte din angajatii care lucreaza in birourile din nordul orasului traverseaza orasul catre cartierele de blocuri din sud si est. Avantajul zonei este reprezentat de apropierea de statia de metrou Piata Universitatii.

Sursa: Ziarul Financiar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...