planoramaPrimii clienti ai ansamblului rezidential Planorama, care au platit zeci de mii de euro inca din 2006-2007 pentru locuinte in cadrul proiectului dezvoltat de compania israeliana Euro Habitat in Colentina, inca nu s-au mutat in noile apartamente, desi termenul de predare a locuintelor era luna iulie 2007.

„De un an si jumatate ne tot duc cu vorba si ne spun ca se finalizeaza peste doua, trei luni.

Nici acum nu exista vreun semn ca primul bloc, in care am eu apartament, se va da in folosinta anul acesta. De altfel, chiar daca s-ar da in folosinta, tot ar fi in mijlocul unui santier”, a declarat unul dintre cumparatori care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Ansamblul rezidential ar trebui format din patru blocuri cu circa 1.100 de locuinte, dar constructia nu a fost finalizata nici la primul dintre acestea. Unul dintre motivele invocate de dezvoltator este „birocratia”, cladirile nefiind racordate inca la toate utilitatile. Acest cumparator a platit peste 94.000 de euro in mai multe transe pentru un apartament cu trei camere, contractul fiind semnat in luna ianuarie 2006.

Clientul Planorama spune ca, potrivit contractului, in cazul in care ar putea sa-si recupereze banii de la dezvoltator, suma primita ar fi in lei, la cursul platit in perioada 2006-2007. Diferentele de curs i-ar provoca acum o pierdere de circa 20.000 de euro, fara a lua in curs rata inflatiei sau o eventuala dobanda care putea fi obtinuta in acesti ani. Potrivit site-ului de prezentare a proiectului, predarea apartamentelor din primul bloc al proiectului (T3) a inceput din luna aprilie.

Cu toate acestea, mai multi clienti se gasesc intr-o situatie similara. „Eu trebuia sa ma mut, conform contractului, in octombrie 2007, dar nu am primit garsoniera nici pana acum. Conform contractului, pana in aprilie 2008 am fost despagubit cu 0,01% pe zi din valoarea contractului. De atunci insa, de cand constructia a ajuns «la rosu», nu am mai primit nimic”, a mai declarat un alt cumparator in cadrul proiectului.

„Speram sa livram prima cladire cat de curand posibil si facem eforturi serioase pentru a finaliza acest bloc, dar din nefericire ne confruntam cu numeroase proceduri birocratice, dupa o perioada atat de lunga de intarziere”, au declarat reprezentantii companiei Euro Habitat, fara a inainta un nou termen pentru livrarea celor 270 de locuinte din primul bloc.„Toti clientii nostri vor primi despagubiri pentru intarzierea constructiei la data livrarii”, au mai declarat reprezentantii companiei.

Sursa: Ziarul Financiar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...