Austriecii de la Immoeast au mai alocat 10 milioane de euro pentru piata locala, preluand integral proiectul Euromall din Galati, ca urmare a achizitiei a 75% din firma Union Investitii, controlata de oamenii de afaceri Moshe Turgeman si Tomer Barhom.

In ce stadiu se afla proiectul cumparat?

“In acest moment lucram la inchiderea completa a constructiei pentru a fi protejata de intemperii si la conectarea la utilitati. Suntem, de asemenea, in curs de identificare a unor posibilitati de finantare pentru finalizarea proiectului.

Din acel moment, in 9 - 11 luni Euromall Galati va fi livrat publicului”, spun reprezentantii Euromall, care nu au dorit sa ofere informatii privind valoarea tranzactiei.

Surse din piata imobiliara spun insa ca e vorba de o tranzactie de circa 10 milioane de euro, Immoeast urmand sa plateasca o suma suplimentara de maximum cinci milioane de euro in cazul in care anumiti parametri financiari vor fi indepliniti la momentul deschiderii mallului.

Pana la aceasta tranzactie, firma Union Investitii era controlata de o subsidiara a Immoeast (25%) si firmele Loxiten (37,5%), Slagon Invest (34,5%) si N.D.R. Holding (3%), potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Immoeast se afla la a doua tranzactie cu proprietarii Euromall, dupa ce a cumparat si proiectul dezvoltat de acestia in Pitesti pentru circa 90 de milioane de euro.

Principalele obiective pentru continuarea proiectului din Galati sunt obtinerea unei finantari bancare si cresterea gradului de preinchiriere a mallului, dezvoltatorii aflandu-se in negocieri pentru contractarea spatiului destinat supermarketului.

Galati si Craiova sunt cele mai mari orase din Romania in care nu a fost finalizat in ultimii ani niciun mall de mari dimensiuni, acesta fiind unul dintre motivele pentru care austriecii au continuat sa vina cu bani pentru Euromall Galati si West Gate Craiova, un alt proiect preluat integral de catre Immoeast in ultimele saptamani.

Constructia mallului din Galati a inceput inca din 2006, investitia in proiect fiind estimata la circa 40-45 de milioane de euro. In ultimii doi ani ritmul lucrarilor a fost incetinit puternic, pe fondul problemelor financiare ale Immoeast, dar si ca urmare a dificultatilor de finantare. Printre chiriasii anuntati de catre dezvoltatori la momentul inceperii lucrarilor se numarau retelele KFC, Leonardo sau Bigotti.

Proiectul va avea o suprafata inchiriabila de 24.000 de metri patrati, aproximativ 150 de magazine si are prevazut inclusiv un spatiu pentru un cinematograf cu sapte sali si 1.500 de locuri.

Sursa: Ziarul Financiar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...