strabag-slovacia-2Clădirea în care se află sediul din Slovacia al companiei austriece de construcții Strabag a fost realizată după ultimele standarde ale arhitecturii durabile: un grad ridicat de eficiență energetică, sistem de încălzire alimentat din sursă geotermală, vitraje din sticlă low-e în diferite nuanțe de verde (izolare fonică și protecție împotriva razelor solare), grădini pe acoperiș (relaxare angajați, izolare termică a clădirii și preluare controlată a apei de ploaie). În plus, lățimea mică a imobilului permite ca birourile din zona centrală să beneficieze în egală măsură de lumină naturală, vederi spre exterior și ventilație naturală.

Însă toate acestea trec aproape neobservate din cauza casei răsturnate „lipită” pe fațada clădirii pentru a sublinia tipul de lucrări realizate de Strabag și interesul pe care îl manifestă pentru artă. De aceea, în spațiile interioare a fost expusă o impresionantă colecție de obiecte de artă, dar cea care se vede cel mai bine este este „House Attack”, lucrarea artistului Erwin Wrum - o locuință tradițională folosită ca element decorativ pe fațadă și poziționată cu susul în jos, de parcă ar urma să se răstoarne de pe acoperiș. Pentru a reuși acest lucru, cei de la Strabag l-au angajat chiar pe artist.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...