Compania Dedeman din Bacău, cel mai mare retailer de bricolaj de pe piaţă, cu afaceri de 369 mil. euro anul trecut, continuă seria de achiziţii imobiliare pentru extin­derea reţelei în Ardeal prin preluarea unui teren de două hectare în Bistriţa pentru un preţ de aproape 1,6 mil. euro plus TVA (80 de euro/mp).

Terenul se află în proprietatea firmei Ario SA, aflată în insolvenţă, şi a fost scos la vânzare de către administratorul judiciar Insolbis SPRL.

Ario este o firmă controlată de SIF Banat-Crişana (peste 90% din acţiuni), iar decizia vânzării trebuie aprobată de acţionari într-o adunare generală extraordinară ce va avea loc în data de 12 sep­tembrie.

În aceste zile urmează a fi semnat un an­tecontract cu De­deman, potrivit unui convocator publicat pe site-ul BVB.

Dragoş Pavăl este cel mai puternic antreprenor român din retail. Astfel, administratorul judiciar a convocat acţionarii pentru “aprobarea vânzării Ario Bistriţa către Dedeman Bacău, conform strategiei de vânzare aprobate prin planul de reorganizare - vânzarea către un cum­părător identificat - a unui lot de teren liber de orice fel de con­strucţii şi liber de orice fel de sarcini în suprafaţă totală de 19.870 de metri pătraţi”.

Ario este o firmă care produce piese turnate şi prelucrate din oţel şi fontă, robinete industriale şi sisteme de panouri de gard, cu o cifră de afaceri de 1,6 mil. euro în 2010, pierderi de 0,46 mil. euro şi 109 an­gajaţi, potrivit da­telor de la Mi­nisterul Fi­nanţelor.

Dedeman, fir­ma fraţilor Pa­văl din Bacău, a mai cumpărat în ultimul an, printre altele, şi terenul fostei fa­brici Tehno­frig din Cluj, precum şi lotul fostei fabrici Al­ba­lact din Alba Iulia.

De­de­man a deschis deja magazin pe terenul din Cluj, în timp ce la Alba Iulia va deschide până la sfârşitul acestui an.

Dedeman a profitat de reducerea pre­ţurilor la terenuri în perioada crizei şi şi-a dublat reţeaua de la 12 la 24 de magazine, fapt ce i-a adus poziţia de lider pe piaţa de bricolaj.

Pe lista oraşelor în care compania intenţionează să mai deschidă magazine se numără şi Deva, Oradea, Miercurea Ciuc sau Târgu-Mureş.

Principalii competitori ai Dedeman sunt Praktiker (Germania), Bricostore (Franţa) şi BauMax (Austria), reţele care în această perioadă au un ritm de expansiune mai scăzut.

Sursa: Ziarul Financiar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...